Κύριο περιεχόμενο

ΝΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ BRAILLE

 

 

 

ΝΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ BRAILLE

 

Η ζωγράφος-ποιήτρια Ελένη Βασιλείου-Αστερόσκονη, προέβη στην εκτύπωση της ποιητικής της συλλογής με τίτλο «Άγγελοι» στη γραφή BRAILLE,  σε συνεργασία με το Εκτυπωτικό Τμήμα BRAILLE του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, γνωστό για την διαρκή του μέριμνα για την διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης του τυφλού αναγνωστικού κοινού στην ενημέρωση και κάθε αναγνώσιμη πηγή.

Ο εμπλουτισμός των διαθέσιμων έργων στην γραφή Βraille αποτελεί σπουδαία πολιτιστική και κοινωνική πράξη και η ύπαρξη συνοδοιπόρων στο έργο του Φορέα και ατόμων με όραμα και ευαισθησία αποτελεί σημαντική και ελπιδοφόρα συνθήκη.

1η φωτογραφία :

Εξώφυλλο με πρόσωπο αγγέλου σε εικονογράφηση της ιδίας και τίτλο «ΑΓΓΕΛΟΙ – Αποτέλεσμα της ελευθερίας η πτώση»

Εσώφυλλο με φωτογραφία της ποιήτριας και βιογραφικό σημείωμα: «Με καταγωγή από την Κρήτη, η Ελένη Βασιλείου- Αστερόσκονη, είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος και ποιήτρια. Με ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και συμμετοχές σε ομαδικές, κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα, σε Ελλάδα και Γερμανία. Έχουν εκδοθεί τρεις ποιητικές συλλογές της, ένα θεατρικό έργο της, μια σειρά παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου, αφιερωμένη στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου. Έχει διακριθεί σε Λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κι έχει βραβευτεί για το έργο της στον Πολιτισμό. Δημοπρατεί ζωγραφικά της έργα, για περιπτώσεις παιδιών που χρίζουν άμεσης ανάγκης για θέματα υγείας. Έχει δημιουργήσει την «Ομάδα της Καλοσύνης» που βοηθάει τα «δυνατά» παιδιά που ζουν αντιμετωπίζοντας με γενναιότητα, τις πιο δύσκολες καταστάσεις υγείας και παλεύουν με τον καρκίνο. Η ποιητική συλλογή «Άγγελοι» γράφτηκε κατά την περίοδο της πανδημίας του covid-19. Κυκλοφορεί και σε αγγλόφωνη συλλογή σε ebook. Όλα της τα βιβλία είναι εικονογραφημένα από την ίδια. Το 2014 μετοίκησε στη Γερμανία όπου συνεχίζει την πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο. Περισσότερα για το έργο της στο blog: asteroskoni.wordpress.com»

2η φωτογραφία:

Εξώφυλλο: Σελίδα με εκτύπωση σε γραφή braille, με χέρι να διαβάζει

Οπισθόφυλλο με απόσπασμα: «οι Άγγελοι είναι πάντα παρών – αρκεί να κλείσεις τα μάτια και να προσευχηθείς. Στο απόλυτο σκοτάδι, μπορείς να δεις με τα μάτια της ψυχής της μεριάς της αληθινής. Αστερόσκονη»