Κύριο περιεχόμενο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Σύμφωνα με την απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος ανακοινώνει την επαναλειτουργία του γυμναστηρίου από την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021.

Οι αθλούμενοι υποχρεούνται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο είτε με self-test ή με rapid test. Το αποτέλεσμα είτε του self-test είτε του rapid test θα επιδεικνύεται κατά την άφιξη στο γυμναστήριο και ισχύει μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα κάθε φορά. Σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να διενεργήσει μόνος του το self-test, θα φροντίζει να το προμηθεύεται και να ενημερώνει σχετικά την Γραμματεία όταν κλείνει το τηλεφωνικό ραντεβού, προκειμένου πριν την είσοδό του στο χώρο του Γυμναστηρίου να πραγματοποιείται η διαδικασία από την Επισκέπτρια Υγείας του φορέα. 

Κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι υπογράφουν στον «Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση», όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, καθώς και την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.

Τα αποδυτήρια χρησιμοποιούνται μόνο για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των εισερχόμενων στο γυμναστήριο μελών, όπου υπάρχουν ατομικά ερμάρια, στα οποία θα γίνεται απολύμανση πριν από κάθε χρήση ενώ απαγορεύεται η χρήση των λουτρών.

Σχετικά με τον χώρο του  γυμναστηρίου, θα τηρηθεί το παρακάτω πρόγραμμα άθλησης διάρκειας μίας ώρας, ενώ ο μέγιστος αριθμός ατόμων ταυτόχρονης άθλησης θα είναι τέσσερα άτομα.

Η προσέλευσή των αθλούμενων θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού καλώντας στην γραμματεία του φορέα μας στο τηλέφωνο 2109415222 κι επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω διαθέσιμα ραντεβού:

8:00-09:00
9:30-10:30
11:00-12:00
12:30-13:30
14:00-15:00

Ακολουθούν οδηγίες για τους αθλούμενους:

Σύσταση για μετακίνηση κατά προτίμηση με τα πόδια ή προσωπικό μεταφορικό μέσο.

Οι αθλούμενοι φορούν είτε διπλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

Όσοι αθλούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μην φορούν μάσκα, εφόσον υπάρχει απόσταση τουλάχιστον τριών (3) μέτρων από άλλους αθλούμενους.

Αθλούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα συστήνεται να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα.

Χρήση υγιεινής των χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής.

Εφαρμογή κανόνων κοινωνικής απόστασης και αποφυγή κοινωνικών επαφών, εναγκαλισμών και χειραψιών, στους χώρους του γυμναστηρίων.

Χρήση προσωπικών ειδών υγιεινής (π.χ. πετσέτα) και σύσταση να έχουν ένα ζευγάρι αθλητικά υποδήματα αποκλειστικά για χρήση στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου, τα οποία δεν θα χρησιμοποιούν εκτός του χώρου του γυμναστηρίου.

Χρήση ατομικών οργάνων γυμναστικής εάν είναι εφικτό από το μέγεθος τους (π.χ. μπάλες, λάστιχα, στρώματα).

Πλύσιμο των ρούχων και πετσετών, που χρησιμοποιήθηκαν στο γυμναστήριο, στο πλυντήριο με κοινό απορρυπαντικό σε υψηλή θερμοκρασία (60° C).

Παρακαλούμε για την τήρηση των ανωτέρω σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ. Ο γυμναστής του φορέα θα είναι στη διάθεσή σας για σχετικές ερωτήσεις ή διευκρινήσεις.

Σημειώνουμε ότι τα μέτρα μπορεί να διαφοροποιηθούν ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων.