Κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση για τον εμβολιασμό κατά του covid-19 των ευπαθών ομάδων

  

 

 

Ανακοίνωση Κοινωνικής Υπηρεσίας ΦΤΕ

Σας ενημερώνουμε ότι, από την Παρασκευή 19/03/2021, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κλείσιμο των ηλεκτρονικών ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του covid-19 των ευπαθών ομάδων (ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου).

Αναλυτικότερα οι ομάδες των νοσημάτων που εμβολιάζονται είναι οι ακόλουθες:

  • Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων, άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνου.

  • Ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση.

  • Ασθενείς με κυστική ίνωση.

  • Καρκινοπαθείς υπό αγωγή. Καρκίνος συμπαγούς οργάνου σε άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή άλλη θεραπεία. Αιματολογικός καρκίνος την τελευταία πενταετία.

  • Ασθενείς με σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού. (αναπνευστικό νόσημα για το οποίο γίνεται χρήση οξυγόνου κατ’ οίκον, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, διάμεση πνευμονοπάθεια κλπ.).

  • Ασθενείς με σοβαρή καρδιακή νόσο. (πρόσφατο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, μυοκαρδιοπάθειες, συγγενείς καρδιοπάθειες, πνευμονική υπέρταση κλπ.).

  • Ασθενείς με σοβαρή ηπατική νόσο. (Όπως ηπατική ανεπάρκεια, κίρρωση ήπατος κλπ.).

  • Άτομα σε ανοσοκαταστολή. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει νοσήματα από σχεδόν όλα τα συστήματα: πεπτικό, μυοσκελετικό, δέρμα.

  • Άλλα νοσήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το σύνδρομο Down, όπως και άλλες ειδικές καταστάσεις μετά από αίτηση του θεράποντος γιατρού.

 

 

Η διαδικασία προγραμματισμού του ραντεβού για τον εμβολιασμό είναι η ακόλουθη :

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.

Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Για τους Πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα ο προγραμματισμός θα γίνεται με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Κ.Υ. του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.