Κύριο περιεχόμενο

Αγγίζουμε την Ιστορία-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

 

 

 

Αγγίζουμε την Ιστορία!


 

Σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο μέσω του προγράμματος «Αγγίζουμε την Ιστορία» είναι πλέον προσβάσιμο από τυφλούς και μερικώς βλέποντες επισκέπτες μέσω της απτικής διαδρομής στη μόνιμη έκθεση του.

Αντιπροσωπευτικά εθνικά κειμήλια παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά και διαγράφουν την ιστορική πορεία του νεότερου Ελληνισμού. Δεκαπέντε (15) από αυτά τα κειμήλια είναι οι σταθμοί μιας απτικής διαδρομής και ο επισκέπτης με προβλήματα όρασης μπορεί να αγγίξει επιλεγμένα κειμήλια πρωτότυπα και αντίγραφα τα οποία φέρουν ειδική σήμανση.

Επίσης, μπορεί να παρακολουθήσει το εργαστήριο απτικής διερεύνησης, που περιλαμβάνει μια σειρά επιπλέον αντικειμένων από τις συλλογές του μουσείου.

Η ξενάγηση διαρκεί συνολικά έως δύο ώρες με προ συνεννόηση. Παρακαλούμε καλέστε σε ώρες λειτουργίας του μουσείου, κάθε μέρα εκτός από Δευτέρα στο τηλέφωνο 210 32 22 266, εσωτερικό 1.

Στην υποδοχή του Μουσείου θα υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια στην γραφή Braille και μεγαλογράμματη γραφή για τα άτομα με μερική όραση.

Πρόκειται για μια απτική διαδρομή που επιτρέπει την ισότιμη πρόσβαση των τυφλών και μερικώς βλεπόντων επισκεπτών στον θησαυρό της Νεότερης Ιστορίας μας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ επιτρέπεται η παρουσία των σκύλων οδηγών στους χώρους του Μουσείου.

 

Στο επίσημο site του Μουσείου http://www.nhmuseum.gr/el/ekpaideysi/aggizoume-tin-istoria/
ο επισκέπτης μπορεί να ακούσει την ηχογραφημένη αφήγηση της απτικής διαδρομής, το κοινωνικό μήνυμα καθώς και επιλεγμένα μουσικά κομμάτια αντιπροσωπευτικά της νεότερης ιστορίας μας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω του Cultural Heritage without Borders Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Balkan Museum Network.