Κύριο περιεχόμενο

Εκτυπωτικό Τμήμα του

Φάρου Τυφλών Ελλάδος

 

Eκτυπώσεις στη γραφή braille.

To Εκτυπωτικό Τμήμα είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελειότατου τύπου όπως εκτυπωτές INDEX, BRAILLO και BRAILLO SW 440 (Δωρεά ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΥ), THIEL (Δωρεά ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ) και IMPACTO (Δωρεά Ντορέττας Καραϊωσηφόγλου), Κοπτικό Μηχάνημα BOWE (Δωρεά Ο.Π.Α.Π. Α.Ε).

Εκτυπώνονται βιβλία Ελληνικής και Ξένης Λογοτεχνίας, Παιδικά, Εκπαιδευτικά όλων των βαθμίδων, Ξένων Γλωσσών,  Μουσικής, Βυζαντινής μουσικής, Πανεπιστημιακά συγγράμματα, Νομικοί Κώδικες, Νόμοι και άλλα. Παράλληλα εκδίδονται και 4 Περιοδικά στη γραφή τυφλών Braille, τα οποία διανέμονται στον Ελλαδικό χώρο και στην Κύπρο.

Το Εκτυπωτικό Τμήμα για την μετεγγραφή Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων στη γραφή  Braille,  με την πολύτιμη χορηγία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από το 2008 μέχρι σήμερα, είχε την δυνατότητα καλύτερης εξυπηρέτησης των τυφλών φοιτητών που φοιτούν σε Πανεπιστημιακές Σχολές όπως η Νομική Σχολή Αθηνών, η Φιλοσοφική Σχολή ( Αγγλική Φιλολογία, Τμήμα Ψυχολογίας), το Πάντειο Πανεπιστήμιο κ.α. Παράλληλα το 2009 η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ενέκρινε χορηγία για την αγορά ειδικού χαρτιού.

 

 

Επιγραφές BRAILLE για αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αξιοθέατα, επιχειρήσεις κ.α.  

 Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, πιστοποιημένο κέντρο για την εκμάθηση της γραφής Braille, καθώς επίσης και για την μεταφορά «μετάφραση» ελληνικού και λατινικού αλφάβητου στον κώδικα Braille, μπορεί να ετοιμάσει και να σας διαθέσει πινακίδες με την γραφή των τυφλών για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε αλουμίνιο και σε ανθεκτικό πλαστικό (PVC)

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το εκτυπωτικό τμήμα, του Φ.Τ.Ε. κο Παπασταματίου Δημήτρη, στο τηλ: 2109415222, από τις 7:30 – 14:30.  

 

Παραγωγή ανάγλυφων γραφικών

 

Για την εκτύπωση των γραφικών  χρησιμοποιείται ειδικό θερμοευαίσθητο μικροκαψουλικό χαρτί.

Όποια γραμμή, σχήμα ή γράμμα έχουμε σχεδιάσει ή εκτυπώσει με μαύρο χρώμα  επάνω στη σελίδα του μικροκαψουλικού χαρτιού θα  μετατραπεί σε ανάγλυφο σχεδόν άμεσα μετά το πέρασμα από τον  ειδικό εκτυπωτή PIAF.

Είναι ιδανικό για την παραγωγή:

ανάγλυφων χαρτών όπως για παράδειγμα τον ανάγλυφο χάρτη - οδηγό ενός αρχαιολογικού χώρου, κτηρίων, ξενοδοχείων κλπ.

Για την εκμάθηση γεωμετρικών απλών σχημάτων και εννοιών, εξοικείωση με το χειρόγραφο κείμενο σε άτομα με προβλήματα όρασης, εκτύπωση κειμένων braille.

Επίσης με την βοήθεια του PIAF μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το σχήμα περίπλοκων μορφών, όπως το σχήμα ενός ζώου, αντικειμένου, φυτού κλπ.