Κύριο περιεχόμενο

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, επισκέφθηκε τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κος Σταμάτης Γεώργιος, μετά της Νομικής Συμβούλου του, κας Μπρούσα Κωνσταντίνας.

Κατά την τιμητική αυτή επίσκεψη, σημειώθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, κο Μπασιά Εμμανουήλ, την Αντιπρόεδρο, κα Ρουκουτάκη Γεωργία και την Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης, κα Μήλα Γεωργία. Στο πλαίσιο αυτής, υπήρξε ξενάγησή τους στις εγκαταστάσεις και τμήματα του Φορέα, με ειδική στάση φυσικά στο Μουσείο Αφής, στο οποίο λόγω της ημέρας υλοποιούνται ειδικές θεματικές ξεναγήσεις, σχετικά με την αρχαία Αθήνα, στο πλαίσιο δράσεων σχετικής ευαισθητοποίησης του κοινού.

 

Ο κύριος Σταμάτης ενημερώθηκε για την σπουδαιότητα του λευκού Μπαστουνιού και την σπουδαιότητα της αυτόνομης και ασφαλούς μετακίνησης τυφλών πολιτών, καθώς για την μοναδικότητα του έργου και τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος. Μετά το πέρας της συνάντησης, συνεχάρησαν τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος για την πλούσια και πολλαπλά ωφέλιμη δράση του και δεσμεύτηκαν για την με κάθε τρόπο στήριξη του έργου του.