Κύριο περιεχόμενο

 

Ομιλία για την Νόσο Alzheimer

 

 

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος ομιλία για τη νόσο του Alzheimer και τις συναφείς διαταραχές της  στην τρίτη ηλικία.

Με μεγάλη μας  χαρά υποδεχτήκαμε τον κο Λύρα Βασίλειο, Νευρολόγο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών (Μάρκου Μουσούρου 89 & Στίλπωνος 33, Παγκράτι) ο οποίος μας έδωσε μια ακριβή τοποθέτηση και μια ολιστική προσέγγιση επί του θέματος, της πρόληψης και της αντιμετώπισης της νόσου,  καθώς επίσης και των παγκόσμιων διαστάσεών της, που έχουν ως επιτακτική ανάγκη, την ευαισθητοποίηση και την σωστή ενημέρωση του πληθυσμού.  Επίσης, εκ μέρους της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, μας τίμησε με την παρουσία της η κα Μπλέκου Πάτρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε αθρόα προσέλευση και συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους, γεγονός που καθιστά αναγκαία την πρακτική εφαρμογή ανάλογων προγραμμάτων καθώς και ομιλιών Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ., κος Μπασιάς Εμμανουήλ και τα μέλη Δ.Σ. κος Κορομηλάς Χρήστος, κος Λέκκας Χρήστος και κα Τζεβελέκου Μαρία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας και ενεργού γήρανσης τυφλών ατόμων», που βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Ευχαριστούμε θερμά το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα για την πολύτιμη συνεργασίας, καθώς και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και προσωπικά τον κο Λύρα, όπως και την κα Μπλέκου, για την άμεση και θετική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας.