Κύριο περιεχόμενο

 Παρουσίαση της 1ης ποιητικής συλλογής της κας Γιώτας Γιουγλή Καλουδάκη

 

 

Το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Φεβρουαρίου, σημειώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, η παρουσίαση της πρώτη ποιητική συλλογή της τυφλής συναδέλφου, κας Γιώτας Γιουγλή Καλουδάκη, με τίτλο: «η Πόρευση», από τις εκδόσεις Προμετωπίδα.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν 11 από το σύνολο των 51 ποιημάτων που απαρτίζουν την συλλογή και κατά την απαγγελία, επικράτησε στην κατάμεστη από φίλους και λάτρεις της ποίησης αίθουσα, έντονη συγκινησιακή φόρτιση.

Την έναρξη της πολιτιστικής αυτής βραδιάς σήμανε ο Πρόεδρος του Φορέα, κος Μπασιάς Εμμανουήλ, ο οποίος προλόγισε τα ποιήματα και συνεχάρη την δημιουργό και ακολούθησαν αναγνώσεις των δημιουργιών από την Αντιπρόεδρο και υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων του Φορέα, κα Ρουκουτάκη Γωγώ, τους δύο αναγνώστες του Φορέα, κα Μαρίνα Ακλίρου και κο Βασίλη Ελαιοτριβάρη, καθώς και τις κυρίες Λίτσα Ντάβρη, Ντίνα Βλάχου και Τζούκα Γιούλα, από το περιβάλλον της δημιουργού, οι οποίες μίλησαν και για την ίδια και για το βάθος της πρώτου ποιητικού της εγχειρήματος.

 

 

Η βραδιά έκλεισε με τα θερμά λόγια της κας Ρουκουτάκη καθώς και του Αντιπροέδρου και Υπεύθυνο των Βιβλιοθηκών του Φορέα, κου Ζάκα Φώτη για την κα Γιουγλή Καλουδάκη και το ποιητικό της έργο, καθώς και το θερμό χειροκρότημα, με ανάλογες τοποθετήσεις από το κοινό.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, παρέστησαν επίσης η Γενική Γραμματέας, κα Κατσαρού Δήμητρα, καθώς και τα Μέλη, κα Τζεβελέκου Μαρία, κος Κορομηλάς Χρήστος και κος Λέκκας Χρήστος, ενώ εκ μέρους της Διεύθυνσης, η Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας, κα Μήλα Γεωργία.

 

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, σε θέματα αναπηρίας, κα Τσαβαλιά Βιβύ, από την Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών, ο Πρόεδρος, κος Χατζηχαραλάμπους Ευστράτιος, η Γενική Γραμματέας, κα Δεσύπρη Μαριάννα και ο Ταμίας, κος Σαραντίδης Γαβριήλ, καθώς και ο Δ/ντης του Ιδρύματος Ιωάννη Φ. Κωστοπούλου, πολύτιμου υποστηρικτή των πολιτιστικών δράσεων του Φορέα μας, κος Βερύκιος Έκτωρ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video, στο link που ακολουθεί

https://youtu.be/l5Sa32uNI1c