Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Διεθνής Ημέρα Μουσείων – 18 Μαΐου 2022

O Φάρος Τυφλών της Ελλάδος υποδέχεται την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στο μοναδικό στην ελληνική επικράτεια Μουσείο Αφής. Ο θεσμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων υπάρχει για να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.
Για το 2022 το θέμα του εορτασμού είναι « Η δύναμη των Μουσείων» και επικεντρώνεται σε τρία επίκαιρα ζητήματα: τη Βιωσιμότητα, την Καινοτομία-νέες τεχνολογίες-προσβασιμότητα και την Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της Εκπαίδευσης.
Έτσι το Μουσείο Αφής σας προσκαλεί και φέτος να γιορτάσουμε μαζί τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων, επίδειξης καινοτόμων εφαρμογών πρόσβασης, με στόχο τη διαφορετικότητα και την κατάργηση εμποδίων και αποκλεισμών για τους ανθρώπους με απώλεια όρασης, ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία!
Την ημέρα του εορτασμού, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, η είσοδος στις αίθουσες του Μουσείου Αφής θα είναι ελεύθερη, με ώρες λειτουργίας από 9:00 – 17:00.
Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το πωλητήριο μας με χειροποίητα αντικείμενα από όλα τα τμήματα του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

Σας περιμένουμε όλους με ιδιαίτερη χαρά σε αυτή τη σπουδαία πολιτιστική συνάντηση!

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε
με τη Γραμματεία στο 210 9415222.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *