ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου 2022, ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση υψηλού πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας ατόμων με Αναπηρία.

Οι παριστάμενοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παρουσιάσεις εκπροσώπων μοναδικών τμημάτων του Φ.Τ.Ε., με την απαγγελία στην πρώτη ενότητα ποιημάτων τυφλών δημιουργών από τυφλούς αναγνώστες, μέλη της Θεατρικής Ομάδας, εναλλάξ με την παρουσίαση τραγουδιών από μέλη της Χορωδίας του Φορέα.

Ακολούθησε δεύτερη ενότητα, με την παρουσίαση χορών από την Ικαρία από μέλη της Ομάδας Παραδοσιακών Χορών.

Εκ μέρους της Διοίκησης του Φορέα παρέστησαν η Πρόεδρος, κα Μαρία Τζεβελέκου, η οποία συμμετείχε στη Χορευτική Ομάδα, η Αντιπρόεδρος, κα Γωγώ Ρουκουτάκη, η οποία ήταν μία εκ των αναγνωστών ποιημάτων, ο Αντιπρόεδρος, κος Φώτης Ζάκκας, ο Γενικός Γραμματέας, κος Εμμανουήλ Μπασιάς, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό, καθώς και τα Μέλη, κος Γιώργος Βλασσόπουλος, μέλος της χορευτικής ομάδας και της χορωδίας και ο κος Θανάσης Παπαϊωάννου, επίσης ένας εκ των αναγνωστών. Εκ της Διεύθυνσης παρέστη η Δ/ντρια Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης, κα Μήλα Γεωργία.

Πέρα από φίλους και ωφελούμενους του Φορέα, τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κος Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος καλωσόρισε στην αρχή της εκδήλωσης το κοινό, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, κος Γιώργος Καλαμπαλίκης, η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, κα Άννα Γιαννακού Πάσχου, ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας, κος Κώστας Ασκούνης, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νοτίου Τομέα, κα Δήμητρα Νάνου, ο Πρώην Υπουργός και Νυν Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό, καθώς και ο Πρόεδρος του Π.Σ.Τ., κος Δημήτρης Σηφάκης και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α., κος Ευστράτιος Χατζηχαραλάμπους.

Η εκδήλωση, είχε ιδιαίτερο συμβολισμό λόγω της ημέρας, με ηχηρό το μήνυμα της αναγκαιότητας διασφάλισης ισότιμων ευκαιριών για αξιοπρεπή διαβίωση και ένταξη σε κάθε πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας των ΑμπΟ, κάτι για το οποίο μεριμνά Φορέας για πάνω από 7 δεκαετίες. Συνάμα απετέλεσε μια άψογη ευκαιρία επικοινωνίας των υψηλών δεξιοτήτων των καλλιτεχνών με προβλήματα όρασης και μελών των μοναδικών τμημάτων του, που όχι τυχαία έχουν κατακτήσει μια σπουδαία θέση στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Καλλιθέας για τη φιλοξενία και όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *