Σε συνέχεια της ανοιχτής συζήτησης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την αναγνώριση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και των αγχωδών διαταραχών, που πραγματοποιήθηκε στο φορέα μας τον Μάρτιο του 2023, η Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε σχετική ερευνητική μελέτη. Ακολουθεί η ανακοίνωση:
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
Η Ψυχική Υγεία είναι υπόθεση όλων και σοβαρές ψυχικές παθήσεις, όπως η Σχιζοφρένεια, δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς.
Με βάση διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα έχει παρατηρηθεί πως άτομα με εκ γενετής ή μικρής ηλικίας τύφλωση δεν αναπτύσσουν ποτέ σχιζοφρένεια. Επίσης, τα άτομα με εκ γενετής τύφλωση έχουν αναπτυγμένες νοητικές ικανότητες σε νοητικούς τομείς, όπου υπολείπονται ιδιαίτερα τα άτομα με σχιζοφρένεια.
Η Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική διεξάγει ερευνητική μελέτη για να διερευνήσει εάν η εκ γενετής τύφλωση παρέχει κάποιου είδους προστασία έναντι της σοβαρής ψυχιατρικής νόσου, που λέγεται Σχιζοφρένεια.
Κατόπιν των παραπάνω, ζητάμε την συμμετοχή σας στη μελέτη εφόσον είστε:
1. 18-50 ετών, οποιουδήποτε φύλου
2. με πλήρη τύφλωση εκ γενετής ή μέχρι την ηλικία των 5 ετών
Στο πλαίσιο της μελέτης θα λάβει χώρα μια συνεδρία εκτίμησης των νοητικών λειτουργιών (περίπου 1,5 ώρας) με σύγχρονα νευροψυχολογικά εργαλεία.
Η συμμετοχή σας στη μελέτη κρίνεται ως πολύτιμη και είναι εθελοντική.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6974808927 (Δημητρακόπουλος Στέφανος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, Επιμελητής Ψυχιατρικής 414 ΣΝΕΝ) ή στο 6936830720 (Μαντωνάκης Λεωνίδας, Ψυχίατρος, Διευθυντής Τμήματος του Αιγινητείου Νοσοκομείου, )