ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Διαβάζοντας παραμύθια στο Μουσείο Αφής»

Το Μουσείο Αφής σας προσκαλεί στο νέο Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο «Διαβάζοντας παραμύθια στο Μουσείο Αφής», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.  

Στο εργαστήριο αυτό θα δοθεί έμφαση στη σημασία των ομιλούντων βιβλίων. Τα παιδιά μέσα από την ακουστική αφήγηση του παραμυθιού «Το άγαλμα που κρύωνε» του συγγραφέα Μπουλώτη Χρήστου, το οποίο διαθέτει η ψηφιακή βιβλιοθήκη ομιλούντων βιβλίων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, θα κληθούν να κατανοήσουν τη σημασία της ύπαρξης των ακουστικών βιβλίων στη ζωή των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Το Μουσείο Αφής διαθέτει στη συλλογή του το ακριβές αντίγραφο του αγάλματος «Το προσφυγάκι», το πρωτότυπο του οποίου βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Για το συγκεκριμένο άγαλμα έχει γραφτεί το εν λόγω παραμύθι, που θα χρησιμοποιηθεί στο βιωματικό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος. Εκτός από την αίσθηση της Αφής θα εστιάσουμε, επίσης, στη λεκτική περιγραφή του εκθέματος, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που ενισχύει την αίσθηση της αφής.

Στο τελευταίο μέρος του εργαστηρίου, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη γραφή Braille. Στο σημείο αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν γραφομηχανές και να γράψουν δικά τους κείμενα σε γραφή Braille, τα οποία στο τέλος θα συνθέσουν ένα μικρό βιβλιαράκι που θα μπορούν να πάρουν μαζί τους.

Το εργαστήριο θα πλαισιώσει το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Αφής και περιλαμβάνει ξενάγηση των παιδιών σε όλη τη συλλογή του.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Πέμπτη 29/6/2023, 11:00-13:00   Ηλικίες: 4-6 ετών

Παρασκευή 30/6/2023, 11:00-13:00  Ηλικίες: 7-10 ετών

Κόστος Εισιτηρίου: ΔΩΡΕΑΝ

Κόστος Εργαστηρίου: ΔΩΡΕΑΝ

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 15

Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής, όπως επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2109415222.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος με την ευγενική χορηγία της Εταιρείας MYTILINEOS.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *