Main content

 

Νέα - Ανακοινώσεις

 

  

 

Νέα θεματική παρουσίαση για την περίοδο Ιούνιος- Ιούλιος.

Αρχαία αγγεία και συμπόσιο.

Το κάθε αγγείο έχει να μας πει μία ιστορία, Η κάθε μορφή ζωγραφισμένη πάνω του μπορεί να μας ταξιδεύσει πίσω στο χρόνο και να μένουμε εκεί για λίγο ακούγοντας την λύρα του Απόλλωνα ή τις συζητήσεις αντρών κρατώντας έναν κάνθαρο γεμάτο κρασί στο χέρι.

Η πλούσια συλλογή των αγγείων και τα ανάγλυφα μοτίβα φτιαγμένα ειδικά για την απτική διερεύνηση θα βοηθήσουν τον επισκέπτη να κατανοήσει καλύτερα την καθημερινότητα και τις ανησυχίες των αρχαίων Ελλήνων.

Η θεματική αυτή παρουσίαση έχει την δυνατότητα προσαρμογής για παιδιά όλων των ηλικιών.

 

 

 

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου 2019

O Φάρος Τυφλών της Ελλάδος υποδέχεται την Διεθνή Ημέρα Μουσείων,

στο μοναδικό στην ελληνική επικράτεια Μουσείο Αφής.

Για το 2019 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ICOM  έχει επιλέξει το θέμα:

«Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού, το μέλλον της παράδοσης»

 

 

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Αφής εγκαινιάζει τη θεματική απτική διερεύνηση με τίτλο:

« Αρχαία Αγγεία και Συμπόσιο, ελάτε να αγγίξουμε και να γιορτάσουμε»

η οποία έχει διάρκεια 1 ώρας και μέγιστο αριθμό συμμετοχής 4 άτομα.

 

Ανήμερα της επετείου, το Μουσείο Αφής από τις 10:00 έως και τις 15:00, 

θα έχει ανοιχτές τις πύλες του για το ευρύ κοινό,

βλέποντες και μη, για δωρεάν επισκέψεις .

 

Σας περιμένουμε όλους με ιδιαίτερη χαρά σε αυτή την σπουδαία πολιτιστική συνάντηση και ευκαιρία για μια διαφορετική και άκρως βιωματική προσέγγιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για να τιμήσουμε την ημέρα αυτή. Τα προγράμματα απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά κατόπιν  προκαθορισμένης κράτησης.

  

Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής για τη θεματική απτική διερεύνηση, όπως επικοινωνείτε με την Γραμματεία στο τηλέφωνο 2109415222.

 

 

 

 

Μουσείο Αφής
Νέες Απτικές Ξεναγήσεις

 

 

Το Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος προτείνει στους επισκέπτες του νέες απτικές ξεναγήσεις. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεματικές παρουσιάσεις  βασισμένες  κάθε φορά  σε διαφορετικά εκθέματα τα οποία θα εξιστορούν μια μοναδική  ιστορία της αρχαίας Αθήνας.

1. Η Ακρόπολη και τα Παναθήναια, η μεγαλύτερη γιορτή της αρχαίας Αθήνας.

Πρόκειται για ένα αφηγηματικό ταξίδι που διήγατε και φωτίζει  την κοινωνική πολιτική και οικονομική ζωή του αρχαίου κόσμου. Οι  επισκέπτες  θα συναντήσουν όχι μόνο κτήρια και ναούς,  αλλά συναισθήματα και πίθοι ανθρώπων που εκφράζονται μέσα από την αρχαία ελληνική τέχνη. Εκθέματα από το σπουδαίο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, όπως επίσης μακέτες του ιερού βράχου και του περίφημου ναού του Παρθενώνα αφηγούνται την ιστορία της αρχαίας πόλης μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του μουσείου αφής.

 

2. Ένας μικρός περίπατος στο θέατρο του Διονύσου.

Η παρουσίαση θα συμπεριλαμβάνει μια απτική διερεύνηση  της μακέτας του θεάτρου του Διονύσου για μια απλή γνωριμία  με την μορφολογία και τα μέρη του θεάτρου. θα ακολουθήσει μια συζήτηση, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν, για τον μύθο και την λατρεία του θεού Διονύσου ,τις απαρχές του θεάτρου και της τραγωδίας ,τα Μεγάλα  Διονύσια  (γιορτή προς τιμήν του θεού του κρασιού και του γλεντιού).

 

3. Δύο νέοι και ένας ποιητής συνομιλούν.

Τα αριστουργήματα της Ηγησούς και του Δεξίλεω μέσα από τα μάτια του Κωστή Παλαμά.
"Ναι, δεν αξίζει ο κόσμος χωρίς την Ομορφιά, χωρίς την Λεβεντιά και δίχως την Αρετή"
Κωστής Παλαμάς, Ο Ύμνος της ζωής.

 

4. Η εξέλιξη της γλυπτικής στην αρχαιότητα.

Με την βοήθεια διαφόρων εκθεμάτων που αποτελούν σημαντικούς σταθμούς στην εξέλιξη της γλυπτικής όπως οι αρχαϊκοί κούροι ,το Παιδί του Κριτίου και ο Δίας ή Ποσειδώνας του Αρτεμισίου ο επισκέπτης αγγίζοντας τα θα μπορέσει να καταλάβει την εκπληκτική  μετάβαση από το στατικό γλυπτό της αρχαϊκής εποχής στο εντελώς απελευθερωμένο  της κλασικής εποχής και της μετέπειτα ελληνιστικής.

 

Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής για το ειδικό πρόγραμμα διαδρομής, όπως επικοινωνείτε με την Γραμματεία στο τηλέφωνο 210 9415222.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ραντεβού: 2 άτομα.

Γενική είσοδος Μουσείου Αφής: 2 ευρώ

 

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για επισκέπτες με προβλήματα όρασης.