Κύριο περιεχόμενο

έναρξη του 11ου κύκλου του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone

 

 

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη του 11ου κύκλου του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, καθώς και για τον θετικό αντίκτυπο που προσφέρει το πρόγραμμα στην ελληνική κοινωνία, με αφορμή την ολοκλήρωση των δέκα χρόνων υλοποίησής του. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιούμε με συνέπεια και συνέχεια από το 2010, μέσα από το οποίο δίνουμε τη δυνατότητα σε ευαισθητοποιημένους νέους από όλη την Ελλάδα να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, με το Ίδρυμα Vodafone να καλύπτει πλήρως τον μισθό και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Το πρόγραμμα World of Difference συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνια παρουσίας και δράσης στην Ελλάδα και μετράει περισσότερες από 2.000 αιτήσεις, 89 συμμετέχοντες, 81 ΜΚΟ και σχεδόν μισό εκατομμύριο έμμεσα ωφελούμενους συνάνθρωπούς μας. Αξιοποιώντας τις γνώσεις, τις ιδέες και το όραμα νέων ανθρώπων να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για το κοινό καλό, το πρόγραμμα συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με απώτερο στόχο μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Και φέτος, το Ίδρυμα Vodafone αναζητάει 10 νέους, 18-35 ετών, που επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα της κοινωνικής απασχόλησης και έχουν τις ικανότητες, τις γνώσεις, τις ιδέες και το πάθος, ώστε να γίνουν μέλη του προγράμματος και να δημιουργήσουν ιστορία με τη δύναμη της τεχνολογίας. Οι νέοι που θα λάβουν μέρος στον φετινό κύκλο του προγράμματος καλούνται να βρουν την τεχνολογία που θα βελτιώσει τη δράση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού της επιλογής τους, ή έναν Οργανισμό που σχετίζεται με την τεχνολογία και την καινοτομία, με στόχο την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

 

Στρατηγικός συνεργάτης του Ιδρύματος Vodafone για το πρόγραμμα είναι το HIGGS, το 1ο Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει στους νικητές και τους Οργανισμούς τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται, για να φέρουν την καινοτομία στο έργο τους. Συγκεκριμένα, η ομάδα του HIGGS προσφέρει ανοικτό εκπαιδευτικό σεμινάριο για την προετοιμασία της αίτησης συμμετοχής και κλειστά σεμινάρια συμβουλευτικής στους 10 νικητές και τις αντίστοιχες οργανώσεις που θα εργαστούν.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του HIGGS, θα διοργανώσει μια σειρά σεμιναρίων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής:

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

·         Συμπλήρωση αιτήσεων: Ανοικτό προς το κοινό σεμινάριο συμπλήρωσης αιτήσεων WoD, με παράθεση παραδειγμάτων για κάθε ερώτηση. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

·         Πλάνο υλοποίησης - Παρακολούθηση έργου: Κλειστό σεμινάριο για τους 10 νικητές & οργανώσεις, το οποίο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και τα εργαλεία για την υλοποίηση και την παρακολούθηση του έργου τους. 

·         Αξιολόγηση έργου - Reporting: Κλειστό σεμινάριο για τους 10 νικητές & οργανώσεις, το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές μεθοδολογίες και παραδείγματα για την αξιολόγηση του έργου και τη συγγραφή αναφορών.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - Συναντήσεις με Ομάδα Ειδικών

Κάθε νικητής & οργάνωση θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει 1 συνάντηση με έναν ειδικό για καθεμία από τις 7 ακόλουθες θεματικές: Στρατηγική, Ανεύρεση Πόρων, ΕΚΕ, Εθελοντές, Νομικά, Λογιστικά, Marketing.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συμβολή σας, ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τον νέο κύκλο του προγράμματος. Παρακαλούμε να μοιραστείτε το σχετικό υλικό επικοινωνίας που επισυνάπτουμε στην ιστοσελίδα ή στα κοινωνικά δίκτυα του Οργανισμού σας ή στον χώρο εργασίας σας (poster).

 

Τέλος, όσοι θέλετε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα αλλά δεν έχετε κάποιον υποψήφιο/α υπόψη σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://ngoheroes.gr/, την 1η ηλεκτρονική πλατφόρμα εξειδικευμένων υπηρεσιών που στοχεύει στη σύνδεση του 3ου τομέα με τους κατάλληλους επαγγελματίες, καθώς και στην ενίσχυση του επαγγελματισμού στο οικοσύστημα των ΜΚΟ στην Ελλάδα. Με την εγγραφή σας στην πλατφόρμα έχετε πρόσβαση σε περισσότερα από 200 βιογραφικά των “Job Seekers”, που αναζητούν μια ευκαιρία εργασίας στην κοινωνία των πολιτών.

 

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα ή αν γνωρίζετε κάποιον που ενδιαφέρεται να δηλώσει υποψηφιότητα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.vodafone.gr/world-of-difference/, στην οποία θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αίτησης. Η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η 20η Οκτωβρίου 2020 (έως και τα μεσάνυχτα).

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Αλεξάνδρα Παπανικολάου world_of_difference.gr@vodafone.com.