Κύριο περιεχόμενο

Πρόσκληση σε αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

 

 

Πρόσκληση σε αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την πρωτοφανή αδιαλλαξία της Κυβέρνησης να συναντηθεί μαζί μας ή να δώσει έστω γραπτές απαντήσεις σε σωρεία δίκαιων αιτημάτων μας που ανεφύησαν πρόσφατα και μάλιστα μεσούσης της πανδημίας, σας καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και ώρα 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διεκδικούμε:

  1. Την επαναφορά των περικοπέντων προνοιακών επιδομάτων, επιστημονικών και ορφανικών, κατά παράβαση του Συντάγματος, των Νόμων και των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

  2. Την πιστή τήρηση του Νόμου 4440/2016, αρ. 25 για την συμπερίληψη του 10+5%, ήτοι αναπήρων και μελών των οικογενειών τους σε κάθε προκήρυξη του ΑΣΕΠ και την ενεργοποίηση του Νόμου 2643/1998 για ετήσια ειδική προκήρυξη για τυφλούς τηλεφωνητές και δικηγόρους.

  3. Την υποχρεωτική αναγραφή στις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ σε τυφλούς με 80% και άνω, ότι χρήζουν βοηθείας έτερου προσώπου ώστε να λαμβάνουν το επίδομα απολύτου αναπηρίας στις συντάξεις και άλλα.

  4. Την χορήγηση επικουρικής σύνταξης στους συνταξιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ισχύ του Νόμου 4387/2016, η οποία να υπολογίζεται με βάσει τον Νόμο 612/1977 καθώς και χορήγηση επιδόματος απολύτου αναπηρίας επί της ως άνω επικουρικής σύνταξης.

Συνάδελφοι,

η Κυβέρνηση που μας διαβεβαίωνε τόσο ως αντιπολίτευση, αλλά κυρίως και στην αρχή της θητείας της ότι δεν θα θιγούν τουλάχιστον τα κεκτημένα των αναπήρων δυστυχώς δεν τήρησε την δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στους φορείς μας. Για αυτό σας καλούμε να πάρετε μέρος φορώντας απαραιτήτως μάσκες, στην παράσταση διαμαρτυρίας ως έσχατο μέσο πίεσης.

 

 

Με εκτίμηση
Για το Γ.Σ. της Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης
                      
Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά