Κύριο περιεχόμενο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ

 

 

  

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ

 

Το Τεχνοδρομώ δημιούργησε τον Ιούνιο του 2012 τη θεατρική ομάδα ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος στις φυλακές Κορυδαλλού, ομάδα ενεργή έως σήμερα.  Στόχος της δράσης αυτής, μέσω της θεραπευτικής ιδιότητας του θεάτρου και των διεργασιών που χαρακτηρίζουν τις ομάδες, είναι η ευαισθητοποίηση, η ενδυνάμωση, η καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος και των αρνητικών στερεοτύπων και η κοινωνική (επαν)ένταξη. 

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου,  και ώρα 20:00  διοργανώνουμε μουσική παράσταση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31). Ο Γιώργης Χριστοδούλου θα παρουσιάσει τον Αττίκ στο Παρίσι και άλλες ιστορίες. Τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν για να στηρίξουν την θεατρική ομάδα στις φυλακές.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Γιώργη Χριστοδούλου για την ευγενική του συμμετοχή στην παράσταση, το Γαλλικό Ινστιτούτο για την δωρεάν παραχώρηση του Αμφιθεάτρου αλλά κι εσάς για την πολύτιμη στήριξή σας σε αυτήν μας την προσπάθεια.

Ελάτε με τους γνωστούς και φίλους/φίλες να παρακολουθήσετε την παράσταση. Παρουσιάζονται άγνωστες πτυχές από το έργο του Αττίκ μαζί με πρόζες, αφηγήσεις, τραγούδια γνωστά και άγνωστα. Ακόμη, το Παρίσι του Νίκου Καζαντζάκη (συμφοιτητή του Αττίκ) και του Ζαχαρία Παπαντωνίου, του  Κοκτώ, του Πικάσο, του Νταλί, του Προυστ και ελληνικά τραγούδια του συνθέτη που τον έκαναν τόσο αγαπητό στο ελληνικό κοινό. Στο δεύτερο μέρος, ο Γιώργης Χριστοδούλου, αποκαλύπτει τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από γνωστά και αγαπημένα τραγούδια όπως το “Ας ερχόσουν για λίγο,” “Πόσο Λυπάμαι,” “Θα ξανάρθεις,” “Δυο πράσινα μάτια” και παρουσιάζει τα πρώτα ελληνικά τραγούδια που γράφτηκαν από γυναίκες για γυναίκες και άλλες ιστορίες που ξετυλίγονται μαζί με τα τραγούδια.

Αγοράστε εισιτήρια (γενική είσοδος: 10 ευρώ). Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε εισιτήρια από το www.ticketservices.gr, τα Public ή και στο Γαλλικό Ινστιτούτο το βράδυ της παράστασης. Επίσης διατίθενται εισιτήρια και από μέλη του σωματείου. (Γιάννης Νικολόπουλος – Περικλής Ματσούκης)

Έχουμε και αφίσες! Σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για να τις μοιράσουμε και να κάνουμε γνωστή την προσπάθειά μας να στηρίξουμε ανθρώπους που ζουν με τον HIV/AIDS.

Θα χαρούμε να σας δούμε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Είναι μια συγκινητική και διασκεδαστική παράσταση και για καλό σκοπό!