Κύριο περιεχόμενο

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ SMART GUIDE

Λίγα λόγια για την συσκευή Smart Guide:

 

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ SMART GUIDE

 

Λίγα λόγια για την συσκευή Smart Guide:

 

Πρόκειται για μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή πολλαπλών λειτουργιών για άτομα με προβλήματα όρασης.

Είναι μια συσκευή πλοήγησης η οποία ανιχνεύει και ειδοποιεί για εμπόδια στο χώρο. Μπορεί να βλέπει αν ο χώρος έχει φωτισμό και πόσο έντονος είναι, να ελέγχει την στάθμη ενός υγρού που βάζουμε σε ένα δοχείο π.χ. ποτήρι, και σε σκεύη κουζίνας όπως κατσαρόλες κ.λπ. Επίσης εξυπηρετεί στην ανάγνωση ενδεικτικών λυχνιών σε συσκευές.

Η τεχνολογία του "Smart Guide", για ότι αφορά τον τρόπο πλοήγησης, βασίζεται στην χρήση αισθητήρων υπερήχων, οι οποίοι θα ανιχνεύουν εμπόδια και κενά σε απόσταση 0,10m - 4,00 m από τον χρήστη. Όταν ανιχνευθεί κάποιο εμπόδιο, ο χρήστης θα ειδοποιείται μέσω ηχητικού σήματος ή δόνησης.

Η συσκευή έχει ενσωματωμένο αισθητήρα που βλέπει τον φωτισμό στον χώρο.

Επίσης έχει μια υποδοχή (φις) στην οποία μπορούμε να βάλουμε εξωτερικούς αισθητήρες, αναλόγως την εργασία που θέλουμε να κάνουμε (οι παραπάνω αισθητήρες πωλούνται εξτρά από την συσκευή).

Πολύ σημαντικό είναι ότι η συσκευή είναι ψηφιακή και η λειτουργία της καθορίζεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από το λογισμικό που της φορτώνουμε.

Αυτό μας δίνει την δυνατότητα κατά καιρούς και αναλόγως με τις ανάγκες που θα προκύπτουν, να αναβαθμίζουμε το πρόγραμμα χωρίς ο χρήστης να αναγκάζεται μετά από βελτιώσεις να αγοράζει άλλη συσκευή.

Οι ρυθμίσεις που κάνει ο χρήστης αποθηκεύονται μέσα στην eeprom με τέτοιο τρόπο, ώστε ακόμα και αν η συσκευή έχει αποφορτιστεί, είτε αν αφαιρεθεί η μπαταριά για όσο μεγάλο διάστημα και να είναι αυτό, οι ρυθμίσεις θα παραμείνουν.

Κάθε φορά που θέτουμε την συσκευή σε λειτουργία, πάντοτε ο τρόπος που μας ειδοποιεί είναι με δόνηση, και λειτουργεί ως πλοηγός στον χώρο.

Για να μετάβουμε στις άλλες λειτουργίες, το κάνουμε με τους χειρισμούς που θα δούμε παρακάτω.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συσκευή αυτή δεν καταργεί την χρήση του λευκού μπαστουνιού, αλλά είναι ένα επιπλέον βοήθημα.

 

Προφυλάξεις ασφαλείας

 

1. Μη χρησιμοποιείτε καλώδια ρεύματος ή βύσματα που έχουν υποστεί ζημιά, ή χαλαρές ηλεκτρικές πρίζες.

2. Μην ακουμπάτε το καλώδιο ρεύματος με βρεγμένα χέρια και μην αποσυνδέετε το φορτιστή τραβώντας το καλώδιο.

3. Μην τσακίζετε και μην προκαλείτε ζημιά στο καλώδιο του φορτιστή.

4. Μην εκθέτετε το φορτιστή σε πτώσεις ή προσκρούσεις.

5. Μη φορτίζετε την συσκευή με φορτιστές που δεν έχουν εγκριθεί από τον κατασκευαστή.

6. Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία της συσκευής σας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

7. Ποτέ μην τοποθετείτε τη συσκευή επάνω ή μέσα σε θερμαντικές συσκευές, όπως για παράδειγμα φούρνους μικροκυμάτων, ηλεκτρικές κουζίνες ή καλοριφέρ. Ενδέχεται να εκραγεί αν υπερθερμανθεί.

8. Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας κοντά σε βηματοδότη. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας σε ακτίνα 30 cm από ένα βηματοδότη, αν είναι εφικτό, καθώς η συσκευή σας ενδέχεται να προκαλεί παρεμβολές στο βηματοδότη.

Για να ελαχιστοποιείτε τις πιθανές παρεμβολές σε ένα βηματοδότη, χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας στην αντίθετη πλευρά του σώματός σας από εκείνη στην οποία βρίσκεται ο βηματοδότης.

9. Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας σε χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος έκρηξης. Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας σε σημεία ανεφοδιασμού καυσίμων (πρατήρια βενζίνης) ή κοντά σε καύσιμα ή χημικές ουσίες.

10.Μην αποσπάτε την προσοχή του οδηγού όταν είστε σε κάποιο όχημα, γι’ αυτό μην χρησιμοποιήσετε ποτέ την κινητή συσκευή σας όταν είστε σε όχημα. Η έκθεση σε ήχους υψηλής έντασης μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να προκαλέσει ατύχημα.

11. Μην αποθηκεύετε τη συσκευή σας σε σκονισμένους, ακάθαρτους χώρους. Η σκόνη μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στη συσκευή σας.

12. Μην αποθηκεύετε τη συσκευή σας σε ζεστούς ή ψυχρούς χώρους. Χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας στους -10°C έως 50°C. Η συσκευή μπορεί να εκραγεί αν παραμείνει σε ένα κλειστό όχημα, καθώς η θερμοκρασία στο εσωτερικό του οχήματος μπορεί να φθάσει τους 80°C.

13. Μη χρησιμοποιείτε την συσκευή όταν την φορτίζετε. Αποσυνδέετε τον φορτιστή από το ρεύμα όταν δεν χρησιμοποιείται.

14.Μην ξεβιδώσετε την συσκευή. Σε περίπτωση οποιασδήποτε βλάβης επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

 

1.      Φόρτιση – στοιχεία φόρτισης

 

Είσοδος τάσεως 220volt50 HzAC

Θύρα usb

Τάση από την έξοδο usb +5,1voltmaxdc

Ένταση ρεύματος 500mΑ

 

2.       Φόρτιση μπαταρίας.

 

Η συσκευή έχει μπαταρία επαναφορτιζόμενη με τα παρακάτω στοιχεία:

Battery type: Li ion

Voltage Range: 3.0 to 4.2V

Capacity: 900mAh

Battery Cycle Life: > 500 cycles

Recommended charge rate: 450mA to 4.2V in a temperature range of 0°C to 45°C.

Maximum charge rate: 900mA at 20°C

Measured charging current on Smart Guide PCB: 450mA - 470mA.

 

Η συσκευή μπορεί να φορτιστεί είτε με φορτιστή που συνδέεται στο δίκτυο των 220volt, είτε από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η συσκευή διαθέτει θύρα microUSB.

Για την ολική φόρτιση της μπαταρίας πρέπει να συνδέσουμε την συσκευή στον φορτιστή για 3 ώρες.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το κύκλωμα φόρτισης έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να μπορούμε να αφήσουμε την συσκευή συνδεμένη στο φορτιστή όσες ώρες θέλουμε.

Όταν η μπαταρία φορτιστεί, σταματά να τραβά ρεύμα από τον φορτιστή.

Όταν συνδέουμε τον φορτιστή με την συσκευή και εφόσον η συσκευή είναι ανοιχτή, ακούμε τρεις διακοπτόμενους ήχους που σημαίνει ότι ξεκίνησε η φόρτιση.

Όταν η φόρτιση ολοκληρωθεί, ακούμε διαρκώς ένα διακοπτόμενο ήχο.

Όταν η συσκευή είναι σε κατάσταση φόρτισης δεν λειτουργεί τίποτε, εκτός από το πρόγραμμα της φόρτισης. Για τον λόγο αυτό, καλό θα είναι να κλείνουμε την συσκευή και όταν θέλουμε να δούμε αν η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί, να ανοίγουμε τον διακόπτη και όταν ακούσουμε τον διακοπτόμενο ήχο συνεχόμενα, τότε ξέρουμε ότι η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί, οπότε την αποσυνδέουμε.

Αν θέλουμε κατά την διάρκεια της φόρτισης να κάνουμε resetστο κύκλωμα του φορτιστή γιατί παρατηρήσαμε μια ανωμαλία, πατάμε και κρατάμε πατημένο για 2 δευτερόλεπτα το μπουτόν 1.

Μετά ακούμε ένα μακρόσυρτο ήχο, που σημαίνει ότι στον φορτιστή έχει γίνει reset.

 

3.      Προειδοποίηση για την ανάγκη φόρτισης της μπαταρίας

 

Η μπαταρία είναι σε πλήρη φόρτιση όταν η τιμή της τάση εξόδου της είναι 4,2Volt.

Όταν η τάση φτάσει στα 3,5Volt και μέχρι να πέσει στα 3,17Volt, ακούγεται ένας προειδοποιητικός ήχος, που σημαίνει την ανάγκη φόρτισης της μπαταρίας.

Αυτός ο ήχος, αποτελούμενος από δύο διακοπτόμενους ήχους διάρκειας 500 msec με μια ενδιάμεση παύση 200 msec, ακούγεται κάθε ένα λεπτό για περίπου μία ώρα – κατά τον χρόνο αυτό ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί την συσκευή, αλλά κάθε φορά που ακούγεται ο ήχος, προκειμένου να είναι ευδιάκριτος, η συσκευή προσωρινά δεν λειτουργεί.

Όταν η τάση πέσει στα 3,17 Volt, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα, με σκοπό τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 

4.      Ρύθμιση αισθητήρων υπερήχων.

 

Η συσκευή έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιείται για πλοήγηση με δύο τρόπους. Είτε κρατώντας την στο χέρι και κάνοντας ανίχνευση στον χώρο, είτε ο χρήστης να την κρεμά στο σώμα του και να προκαθορίζει σε πια σημεία θέλει να γίνεται η ανίχνευση.

Αυτό γίνεται στρέφοντας καταρχήν τον αισθητήρα προς την διεύθυνση που θέλουμε να γίνεται ο έλεγχος.

Υπάρχει δυνατότητα, όταν η συσκευή είναι σταθερά κρεμασμένη στο σώμα μας, με την ειδική θήκη η οποία πωλείται εξτρά, ο αισθητήρας να ελέγχει μπροστά μας τον χώρο, ή επάνω στο κεφάλι μας για τέντες, δέντρα, κ.λπ.

 

5.      Πλήκτρα συσκευής.

 

Ο συρόμενος διακόπτης που βρίσκεται στο κάτω μέρος θέτει σε λειτουργία την συσκευή. Υπάρχουν 3 μπουτόν: Το μπουτόν 1 και το μπουτόν 2 και το μπουτόν 3. Το μπουτόν 1 είναι το πρώτο προς την εμπρός πλευρά της συσκευής κοντά στον αισθητήρα των υπερήχων. Το επόμενο (το μεσαίο) είναι το μπουτόν 2 και το τελευταίο είναι το μπουτόν 3. Στο μέλλον θα αναφέρουμε την ονομασία τους.

 

Α) Λειτουργία συσκευής ως πλοηγός.

 

6.      Ρύθμιση επιθυμητής απόστασης.

 

Αναλόγως σε τι χώρο πρόκειται να κινηθεί ο χρήστης, πρέπει να καθορίσει την μεγίστη απόσταση που θέλει να γίνεται ο έλεγχος.

Η απόσταση που μπορεί να καθοριστεί είναι από 10 εκατοστά έως 4 μέτρα.

Αφού έχουμε ανοιχτή την συσκευή σκοπεύουμε ένα αντικείμενο π.χ. ένα τοίχο, που βρίσκεται στην απόσταση που θέλουμε να καθορίσουμε, και πατάμε το μπουτόν 1 και το κρατάμε πατημένο για 1 δευτερόλεπτο έως ότου ακούσουμε 3 διακεκομμένους ήχους.

Αυτή είναι η επιβεβαίωση ότι η συσκευή αποθήκευσε την νέα ρύθμιση που αφορά τον καθορισμό της απόστασης.

Αν απομακρυνθούμε περισσότερο από την απόσταση που έχουμε καθορίσει, δεν θα μας προειδοποιεί η συσκευή για τα αντικείμενα που υπάρχουν πέρα από αυτήν.

 

 

7.      Καθορισμός ήχου προειδοποίησης

 

Όταν θέτουμε την συσκευή σε λειτουργία εξορισμού, έχει την δόνηση σαν τρόπο προειδοποίησης.

Αν θέλουμε να καθορίσουμε τον ήχο, πατάμε και κρατάμε πατημένο για 1 δευτερόλεπτο το μπουτόν 2 έως ότου ακούσουμε 3 διακεκομμένους ήχους.

Τώρα έχουμε προειδοποίηση με ήχο διακοπτόμενο όπως είναι και η δόνηση.

Αν απενεργοποιήσουμε την συσκευή και την ενεργοποιήσουμε ξανά, τότε θα επανέρθει στην δόνηση. Η ρύθμιση αυτή δεν αποθηκεύεται στην eeprom, ενώ η ρύθμιση της απόστασης παραμένει στην eeprom έως ότου καθορίσουμε νέα απόσταση.

Προσοχή όταν η συσκευή είναι καινούργια, δεν έχει καμία τιμή καταχωρημένη στην eeprom.

 

8.      Αντίστροφος τρόπος λειτουργίας.

 

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας, ορίζεται είτε με το να μην μας δίνει η συσκευή τον ήχο προειδοποίησης ή την δόνηση όταν εντοπίζει ένα αντικείμενο, είτε με το να έχουμε συνέχεια τον ήχο προειδοποίησης ή την δόνηση όταν δεν εντοπίζει τίποτα.

Ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας, έχει πολλές εφαρμογές και καθορίζεται από τον χρήστη στις περιπτώσεις που χρειάζεται. Για παράδειγμα, αν βρισκόμαστε σε μια ουρά τράπεζας και θέλουμε να καταλαβαίνουμε πότε προχώρησε ο μπροστινός μας ή αντίστοιχα, αν θέλουμε να εντοπίσουμε μια στοά ή ένα άνοιγμα σε ένα πεζοδρόμιο που περπατάμε, κ.λπ.

Ο τρόπος αυτός δεν αποθηκεύεται στην eeprom. Έτσι μετά από μια τέτοια ρύθμιση αν απενεργοποιήσουμε και ενεργοποιήσουμε ξανά την συσκευή θα επανέρθει στης ρυθμίσεις που είχαμε προηγουμένως.

Για να ορίσουμε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, πατάμε το μπουτόν 1 δύο φορές γρήγορα και την δεύτερη φορά το κρατάμε πατημένο για 3,5 δευτερόλεπτα έως ότου να ακούσουμε 3 διακεκομμένους ήχους. Τώρα έχουμε καθορίσει την παραπάνω λειτουργία. Οι ρυθμίσεις που έχουμε προαναφέρει για την κατάσταση κανονικής λειτουργίας, ισχύουν και για την κατάσταση αυτή.

 

Β) Λειτουργία συσκευής για της υπόλοιπες εφαρμογές που έχουν προαναφερθεί.

 

9.      Για να μετάβουμε στην β κατάσταση λειτουργίας της συσκευής, πατάμε το μπουτόν 3 μια φορά.

 

Στην κατάσταση αυτή που μεταβαίνουμε, η συσκευή εξορισμού βλέπει το φως στον χώρο με πολλή μεγάλη ευαισθησία.

Έχουμε την δυνατότητα να ρυθμίσουμε την ευαισθησία αυτή αναλόγως με τις ανάγκες μας, πατώντας το μπουτόν 2 σε κλίμακα 10 θέσεων.

Μετά τις 10 θέσεις ξεκινάει πάλι από το σημείο που ξεκινήσαμε αρχικά.

 

10.   Ανάγνωση εξωτερικού αισθητήρα.

 

Αν συνδέσουμε εξωτερικό αισθητήρα στην συσκευή προκείμενου η συσκευή να τον διαβάσει, πατάμε μια φορά το μπουτόν 1.

Τώρα η συσκευή φεύγει από την κατάσταση που προαναφέραμε ότι έβλεπε το φως στον χώρο και διαβάζει μόνο τον εξωτερικό αισθητήρα.

Και σε αυτήν την κατάσταση μπορούμε με το μπουτόν 2 και με τον τρόπο που έχουμε περιγράψει, να ρυθμίσουμε την ευαισθησία στον εξωτερικό αισθητήρα.

Αν πατήσουμε ξανά το μπουτόν 1 τότε θα έρθουμε στην προηγουμένη κατάσταση.

Στην κατάσταση λειτουργίας β της συσκευής, δεν έχει σημασία σε ποια θέση βρίσκεται ο αισθητήρας των υπερήχων.

Επίσης, δεν υπάρχει ειδοποίηση με δόνηση αλλά μόνο με ήχο. Αυτό συμβαίνει γιατί αντιλαμβανόμαστε την ένταση του φωτός με την συχνότητα των ήχων που ακούμε.

Η συσκευή διαθέτει επιπλέον και άλλη θύρα σύνδεσης με υπολογιστή, την οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες, αλλά μόνο σε περίπτωση αναβάθμισης το ειδικό συνεργείο του

Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

 

 

Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2015

Το Βραβείο Ελληνικής Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012 από τον Όμιλο Libra για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Από την ίδρυση του, έχουν κατατεθεί περισσότερες από 2.600 επιχειρηματικές ιδέες και μέχρι σήμερα, έχουν βραβευθεί 15 εταιρείες. Οι 3 νικητές ανά έτος μοιράζονται την άτοκη χρηματοδότηση ύψους περίπου €1.250.000, καθώς και καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης, οι οποίες παρέχονται από το δίκτυο των υποστηρικτών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Στις 23 Ιουνίου του 2015 το SmartGuide βγήκε τρίτο μέσα από τα 730 επιχειρηματικά σχέδια που υπεβλήθησαν. Έτσι το Ελληνικό Βραβείο πρόσφερε την ευκαιρία της ανάπτυξης αυτού του καινοτόμου προϊόντος που στοχεύει στην υποβοήθηση της μετακίνησης ατόμων με προβλήματα όρασης.

Οι υπόλοιπές νικήτριες εταιρείες δραστηριοποιούνται σε ένα εύρος εμπορικών εφαρμογών, όπως η εκμετάλλευση της πράσινης ενέργειας καθώς και το εξειδικευμένο διαδικτυακό delicatessen.

Ειδικότερα, οι νικητές του Βραβείου 2015 ήταν οι εξής:

Heliix - Μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική, πάνω στην οποία βασίζεται το πρώτο προϊόν της εταιρείας, η συσκευή Phaethon™. Η καινοτόμος αυτή συσκευή, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε τύπο ηλιακού θερμοσίφωνα, δημιουργώντας ένα σύστημα ηλιακής συμπαραγωγής ηλεκτρισμού - ζεστού νερού χρήσης, που προσφέρει μείωση έως και 30% στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.

Αιτούντες: Νίκος Αράπκουλες, Παναγιώτης Παπαδιαμάντης.

 

Smart Guide - Μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης, η οποία ανιχνεύει και ειδοποιεί για εμπόδια στο χώρο. Το καινοτόμο αυτό προϊόν θα παραχθεί από εργαζόμενους με μειωμένη όραση στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών Ελλάδος. Το εγχείρημα φιλοδοξεί να επιφέρει κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο εστιάζοντας στο ξεχωριστό ανθρώπινο δυναμικό, την προσιτή τιμή διάθεσης και τις ισχυρές εξαγωγικές προοπτικές.

Αιτούντες: Καρκούλιας Γιώργος, Θράβαλος Νίκος.

 

Yoleni’s - Ένα ηλεκτρονικό delicatessen το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στον Ευρωπαίο και Αμερικανό καταναλωτή να προμηθευτεί αυθεντικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. H ιστοσελίδαwww.yolenis.com προσφέρει περισσότερα από 1200 προϊόντα από 110 καταξιωμένους παραγωγούς της Ελλάδας. Η ιστοσελίδαΛίγα  λόγια για το Smart Guide

Πρόκειται για μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή πολλαπλών λειτουργιών  για άτομα με προβλήματα  όρασης. Είναι μια  συσκευή  πλοήγησης  η οποία ανιχνεύει και ειδοποιεί για εμπόδια στο χώρο. Μπορεί να βλέπει αν ο χώρος έχει φωτισμό και πόσο έντονος είναι. Επίσης έχει την δυνατότητα σύνδεσής εξωτερικών αισθητήρων οι οποίοι θα εξυπηρετούν στην ανάγνωση ενδεικτικών λυχνιών σε συσκευές και στον έλεγχο της στάθμης ενός υγρού που τοποθετούμε σε ένα δοχείο.

Η τεχνολογία του "Smart Guide", για ότι αφορά τον τρόπο πλοήγησης, βασίζεται στην χρήση αισθητήρων υπερήχων, οι οποίοι θα ανιχνεύουν εμπόδια και κενά σε απόσταση 0,10m-4,00 m από τον χρήστη. Όταν ανιχνευθεί κάποιο εμπόδιο, ο χρήστης θα ειδοποιείται μέσω ηχητικού σήματος ή δόνησης. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι δεν έρχεται να υποκαταστήσει το λευκό μπαστούνι, διότι το λευκό μπαστούνι λειτουργεί και ως σημείο αναφοράς για όλους.

Τα πλεονεκτήματα του Smart Guide είναι ότι παράγεται με χαμηλό κόστος στις εγκαταστάσεις του «Φάρου Τυφλών της Ελλάδος» κυρίως από τυφλούς εργαζόμενους και άτομα με περιορισμένη όραση συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος. Έχει 90% χαμηλότερη τιμή από άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα που υπάρχουν στο εξωτερικό. Επίσης στοχεύει στην κοινωνική ένταξη και ανεξαρτησία στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή των ατόμων με προβλήματα όρασης. Όπως επίσης συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών.

 

Ιστορική αναδρομή

Αρχές του 2015 ο Γιώργος Καρκούλιας, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το smartguide, στην προσπάθεια του να προσελκύσει πελάτες για τα εργαστήρια του Φάρου Τυφλών, επισκέφθηκε μία εταιρεία που παράγει κλειδαριές ασφαλείας. Εκεί ο κ. Καρκούλιας συνάντησε τον μηχανολόγο μηχανικό Νίκο Θράβαλο και αν η συνεργασία με την εταιρεία δεν προχώρησε, οι δύο τους κράτησαν επαφή. Συγκεκριμένα ο Νίκος Θράβαλος έχοντας λάβει μία υποτροφία έδωσε ένα σημαντικό ποσό για την αναβάθμιση του μηχανουργείου του «Φάρου» και ακόμη βοήθησε στην εύρεση χρηματοδοτήσεων για τη δημιουργία του smartguide.

Έτσι τον Ιούνιο του 2015 η πρόταση χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας και μέσω του οποίου έγινε η διασύνδεση με την εταιρεία intracomtelecom.

HIntacomtelecom σχεδίασε το τυπωμένο κύκλωμα (PCB) του SmartGuide και προσάρμοσε τα εξαρτήματα από DIP(DUALINLINEPACKAGE ) σε SMD(surface-mount device) για εξοικονόμηση χώρου και για την ορθότερή λειτουργία της συσκευής. Επιπλέον σχεδίασε εξολοκλήρου το κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας λιθίου. Επίσης σημαντική ήταν η έρευνα που ανάλαβε για την προμήθεια των υλικών που περιέχονται στην πλακέτα και η χορηγία  των 100 πρώτων πλακετών.

 

 

Contact with the Lighthouse for the Blind in Greece

Athinas 17, 17673 Kallithea

Attiki, Greece

Tel: 2109415222

Fax: 2109415271

site
www.fte.org.gr

email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.