Κύριο περιεχόμενο

 

 Δελτία Τύπου &

ανακοινώσεις

 

15/3/2017

Σεμινάρια Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής & Καλλιέργειας-Κηπουρικής.

 Ο Δήμος Αθηναίων με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υλοποιεί το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία. Πρόκειται  για δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια που απευθύνονται σε ΑμεΑ και μεταξύ άλλων σε άτομα με προβλήματα όρασης από 18 έως 45 ετών: Σεμινάρια Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής και Σεμινάρια Καλλιέργειας-Κηπουρικής. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 17:00-19:00 μέχρι το μήνα Μάιο στο 13ο Δημοτικό Σχολείο επί της οδού Στίλπωνος 38 στο Μετς. Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν και μετά την ολοκλήρωσή τους θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής και για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Διασύνδεσης, κα Μαριόλη Παναγιώτα – κα Καγκαράκη Όλγα στο τηλέφωνο του φορέα: 210 9415222

10/3/2017

Βλέποντας με τις Αισθήσεις

 

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας ενημερώνει για το πρόγραμμα «Βλέποντας με τις Αισθήσεις». Το Μουσείο Μπενάκη καλεί επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα «ΑΛΜΠΟΥΜ» το οποίο εντάσσεται  στα ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια και σεμινάρια πολυαισθητικής  λογικής του Μουσείου. Μέσα από το πρόγραμμα οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν θέματα όπως: Η μορφή μας έτσι όπως τη βλέπουν οι ποιητές, οι εικαστικοί και οι φωτογράφοι. Πώς τακτοποιούμε τις αναμνήσεις μας; Τι φεύγει και τι έρχεται καθώς ο χρόνος κυλάει και τι είναι αυτό που μένει για πάντα;

Προσκεκλημένος ο φωτογράφος Ανδρέας Σιμόπουλος.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 17:00-19:00 στο Κτήριο Οδού Πειραιώς . Η είσοδος είναι ελεύθερη  με απαραίτητη την κράτηση θέσεων και οι συμμετέχοντες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα με ή χωρίς συνοδό.

Για πληροφορίες και κράτηση θέσεων επικοινωνήστε από Δευτέρα έως Πέμπτη

στο τηλέφωνο: 210 3671067-69

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

10/3/2017

Θέση εργασίας Μακραμέ

 

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, Ν.Π.Ι.Δ. Σωματείο Ειδικώς Αναγνωρισμένο, αναζητά έμπειρο γνώστη της τεχνικής μακραμέ – κομποδετικής, ωρομίσθια, για το αντίστοιχο τμήμα του φορέα.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

16/1/2017

Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία 80% και άνω από τον Νόμο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

 

Με την ψήφιση του τελευταίου νόμου από τη Βουλή,  ΝΟΜΟΣ 4446 ΦΕΚ Α 240/22.12.2016 άρθρο 68, προβλέπεται η εξαίρεση των αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίσουμε νέα ιδιαίτερα προβλήματα έχοντας και τις δύο επιλογές, είτε της κάρτας είτε των μετρητών χρημάτων. Σύμφωνα με τη διάταξη του νόμου θα ακολουθήσει άμεσα και υπουργική απόφαση, που θα προβλέπει λεπτομέρειες εφαρμογής του.

 

Το άρθρο του νόμου έχει ως εξής:

Νόμος 4446 Μειώσεις φόρου μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών ΝΟΜΟΣ 4446 ΦΕΚ Α 240/22.12.2016 Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη-Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις

 

Άρθρο 68

Μειώσεις φόρου μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών

  1. Στο άρθρο 16 του ν. 4172/2013 (Α' 167) προστίθεται νέα παράγραφος 3, ως εξής:

  «3.α) Προκειμένου να διατηρηθεί η μείωση φόρου σύμφωνα με το άρθρο αυτό, ο φορολογούμενος απαιτείται να πραγματοποιήσει δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., οι οποίες να έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, κάρτες και μέσα πληρωμής με κάρτες, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού κ.λπ., το ελάχιστο ποσό των οποίων προσδιορίζεται ως ποσοστό του φορολογητέου εισοδήματός του, σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:

Εισόδημα (σε ευρώ)

Ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με ηλεκτρονική συναλλαγή και μέσα πληρωμής με κάρτα (Προοδευτική εφαρμογή)

1-10.000

10%

10.000,01-30.000

15%

30.000,01 και άνω

20% και μέχρι 30.000 ευρώ

  β) Από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την πραγματοποίηση των δαπανών της περίπτωσης α' εξαιρούνται φορολογούμενοι εβδομήντα (70) ετών και άνω, άτομα με ποσοστό αναπηρίας ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω, όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ., υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 20 του ν. 4172/2013, που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Για τους φορολογούμενους του προηγούμενου εδαφίου, απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων ίσης αξίας, σύμφωνα με την κλίμακα της προηγούμενης περίπτωσης.

  γ) Αν δεν καλύπτεται το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό της παραπάνω κλίμακας, τότε ο φόρος προσαυξάνεται κατά το ποσό που προκύπτει από τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου και του δηλωθέντος ποσού, πολλαπλασιαζόμενης με συντελεστή είκοσι δύο τοις εκατό (22%).

  δ) Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και προσκόμισης αποδείξεων για την πραγματοποίηση δαπανών, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, οι στρατιωτικοί, εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας και σε ψυχιατρικό κατάστημα και οι φυλακισμένοι.

  ε) Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων καθορίζεται η διαδικασία συγκέντρωσης των απαραίτητων δεδομένων από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών.

  στ) Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι εξαιρούμενες δαπάνες και άλλες κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση πραγματοποίησης των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, τα επιπλέον κίνητρα για φορολογούμενους που υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα ποσοστά ελάχιστης δαπάνης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας».

  2. Η προηγούμενη παράγραφος ισχύει από το φορολογικό έτος 2017 και μετά.

  3. Στο άρθρο 18 του ν. 4172/2013 (Α'167) προστίθεται νέα παράγραφος 4, ως εξής:

 4. Οι ως άνω αναφερόμενες ιατρικές δαπάνες συνυπολογίζονται για τον προσδιορισμό του ποσού μείωσης φόρου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.

 

 

11/1/2017

Εθελοντική αιμοδοσία

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία από τις 9:30π.μ. έως τις 12:30μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής, η προσκόμιση του προσωπικού αριθμού  ΑΜΚΑ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Κοινωνική Υπηρεσία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στο τηλέφωνο 210 9415222.

 


8/12/2016

Ανανέωση και έκδοση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ 2016

 

Χρονική περίοδος από  12/12/16 έως 31/01/17

 

Η διανομή θα γίνεται από τις περιφέρειες και τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών των δήμων (ΚΕΠ)

 

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

 

1.     Αίτηση ενδιαφερόμενου (χορηγείται από την υπηρεσία)

 

2.     Υπεύθυνη δήλωση (του νόμου. 1599/86) περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής Στην ανωτέρω δήλωση θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή δελτίου μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.

 

3.     Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας ή αντίγραφό της

 

4.     Απόφαση ΚΕΠΑ (με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%) ή βεβαίωση εγγραφής στα μητρώα τυφλότητας από τους δήμους, του έτους 2016

 

5.     Παλιές κάρτες

 

6.     Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος για το φορολογικό έτος 2015

 

7.     3 Πρόσφατες φωτογραφίες για την έκδοση νέας κάρτας, 2 φωτογραφίες για την ανανέωση(μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες).

 

 

Τα δελτία θα ισχύουν για το έτος 2016 και για όσο χρονικό διάστημα από το επόμενο έτος (2017) απαιτείται για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την χορήγησή τους.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Κ.Υ. του ΦΤΕ. Τηλ: 2109415222

 

 

3/12/2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑ
14, 15 & 16 Δεκεμβρίου

Αυτές τις γιορτές, ελάτε να διαλέξετε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας για μικρούς και μεγάλους

από τις ξεχωριστές, χειροποίητες δημιουργίες του

Εργαστηρίου Κεραμικής, του Τμήματος Κομποδετικής & του Τμήματος Πλεκτού του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

Η παραδοσιακή χριστουγεννιάτική μας εορταγορά, θα φιλοξενηθεί στην

αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του φορέα μας -στο ισόγειο- επί της οδού Αθηνάς 17, στην Καλλιθέα.

Η στήριξή σας είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Τετάρτη 14 & Πέμπτη 15

10.00 π.μ. – 18.30
  Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου από τις 10.00 έως 14.00

Αθηνάς 17, Καλλιθέα 176 73

 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική μας ιστοσελίδα:

http://www.fte.org.gr ή την σελίδα μας στο Facebook

Τηλ. Επικοινωνίας.: 210 9415222

Email: info@fte.org.gr  Fax: 210 9415271

 

 


13/11/2016


ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ

«ΣΗΜΕΊΑ ΣΤΉΡΙΞΗΣ»

 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, ο Κοινωφελής Οργανισμός Hellenic Hope και το Κοινωφελές Ίδρυμα Μποδοσάκη, ανακοινώνουν τη δημόσια πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που απευθύνεται σε ελληνικά μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, καθώς και σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας. Στόχος του προγράμματος είναι, αφενός, η στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου προς όφελος ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και, αφετέρου, η ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη ικανοτήτων των ανωτέρω Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Μέσω του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν έως 19 δράσεις με το ποσό των €5.000 ανά δράση, οι οποίες θα έχουν διάρκεια έως 12 μήνες και θα εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες, όπως αυτές έχουν οριστεί από τους αντίστοιχους χρηματοδότες του Προγράμματος:

 

 «Κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία» (Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση)

 «Υποστήριξη ατόμων της τρίτης ηλικίας» (ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα)

 «Ενίσχυση οργανώσεων παιδικής προστασίας» (Hellenic Hope)

 

Παράλληλα με τις χρηματοδοτήσεις το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν συμμετοχή των Οργανώσεων σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν από το Ίδρυμα Μποδοσάκη μέσω του Social Dynamo. Το Social Dynamo είναι μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μέσω της πλατφόρμας συνΑθηνά), που στοχεύει στην ενδυνάμωση οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες τη μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση. Η συμμετοχή των Οργανώσεων σε ένα βασικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων ενδυνάμωσης είναι υποχρεωτική.

 

Το πλήρες κείμενο για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και η ηλεκτρονική φόρμα αίτησης, είναι διαθέσιμα στις ακόλουθες ιστοσελίδες: www.latsis-foundation.org, www.timafoundation.org, www.hellenic-hope.org, www.bodossaki.gr.

 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, στις 14:00. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017.

 

 

1/11/2016

 

Μονοήμερη εκδρομή στην Πάτρα

 Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος σας ανακοινώνει την διοργάνωση μονοήμερης εκδρομής στην Πάτρα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει αρχικά επίσκεψη και ξενάγηση στο κτήμα και τις εγκαταστάσεις της οινοποιητικής εταιρίας AchaiaClauss, την παλαιότερη και πιο ονομαστή πρέσβειρα της Ελλάδος στον κόσμο της οινοποίησης. Θα ακολουθήσει επίσκεψη και προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, τον πολιούχο των  Πατρών.  Μετά το προσκύνημα θα κάνουμε στάση για μεσημεριανό γεύμα και καφέ.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Κ.Υ. του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

 Κόστος συμμετοχής ανά άτομο : 15 ευρώ

Ώρα αναχώρησης : 8:00π.μ.

 

 

13/10/2016

Ενημερωτική Ημερίδα

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού,

σας προσκαλούμε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στην ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος(ισόγειο), Αθηνάς 17-Καλλιθέα, και ώρες 10:00-13:30.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε καλέστε στο: 210-9415222 - κα Μαριόλη Γιώτα,

κα Καγκαράκη Όλγα, ή αποστείλατε ηλεκτρονικό μήνυμα στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.00 - 10.15      Έναρξη ημερίδας - Χαιρετισμοί                                             

10.15- 10.30       Παρουσίαση Προγράμματος «Ανάπτυξη δεξιοτήτων και προώθηση στην απασχόληση για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης» Διάρκεια υλοποίησης 2016-2017, με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Λάτση.  Γεωργία Μήλα, Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας.

10.30 - 10.45       «Παραγωγικά Εργαστήρια Φάρου Τυφλών της Ελλάδος» Καρκούλιας Γεώργιος, Γενικός Διευθυντής, Υπεύθυνος  Εργαστηρίων.

10.45 - 11.00       «Επαγγελματική αποκατάσταση τυφλών, νομικό πλαίσιο, επαγγέλματα του χθες στο σήμερα» Μπασιάς Εμμανουήλ, Πρόεδρος Δ.Σ, Νομικός, Υπεύθυνος ομάδας Βυζαντινής μουσικής.

11.00 - 11.10       Σχολή Τυφλών Ξεναγών – Προσωπική εμπειρία εκπαιδευομένων Κώνστας Θεόδωρος

11.10 - 11.30       «Η ανεξάρτητη μετακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης μέσα από την εκπαίδευση στην κινητικότητα και τον προσανατολισμό» Κούβαρου Λίζα, Εκπαιδεύτρια Κινητικότητας Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.  

11.30 - 11.40        Γραφή Braille– Κουτσοπέτρος Χαράλαμπος, Νομικός, εκπαιδευτής συστήματος braille.

11.40- 11.50         Ερωτήσεις - Συζήτηση    

11.50- 12.00         Διάλειμμα

12.00-12.20         «Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης».  Δέδες Ιωάννης, Χειρουργός-Ορθοπεδικός, Μέλος ΦΤΕ, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής.

12.20 – 12.40       Χαιρετισμός από την Διευθύντρια ΠΕΔΥ Καλλιθέας, κα Νικολαΐδου - «Πρόγραμμα Πρόληψης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς». Κόντες Μιχαήλ,   Χειρουργός  Ιατρός ΠΕΔΥ Καλλιθέας,

12.40- 13.00       «Αποκατάσταση Όρασης. Παρόν και Μέλλον» Καρδιτσάς Στυλιανός,

                               Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Ελληνικό Οφθαλμολογικό Ιατρείο Χαμηλής Όρασης.

 

13.00-13.20      «Διαβήτης και οφθαλμοπάθεια» Βελισσάρης Βασίλειος, Παθολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Τζάνειου Νοσοκομείου

13.20 -13.30          «Πολιτιστικά και καλλιτεχνικά τμήματα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος»  Ρουκουτάκη Γωγώ, Αντιπρόεδρος Δ.Σ, Υπεύθυνη πολιτιστικού τομέα              

13.30                      Ερωτήσεις – Συζήτηση  

                               Λήξη Ημερίδας  

                                                               Ακολουθεί ελαφρύ σνακ                                               

 


Επίσκεψη στην πολιτιστικής δράση  Caravan  Project

 Ο Φ.Τ.Ε. σας ανακοινώνει την διοργάνωση επίσκεψης την Τρίτη 25/10/2016 και ώρα 11:00 π.μ. στην   πρωτότυπη  εγκατάσταση της  πολιτιστικής δράσης  Caravan  Project στην  πλατεία  Αυδή  στο  Μεταξουργείο. Στόχος της δράσης είναι  η διάδοση ιστοριών, μέσω ντοκιμαντέρ όχι μόνο στο  ευρύ  κοινό αλλά  και  σε  ευπαθείς ομάδες,  αξιοποιώντας την θεραπευτική δύναμη των ιστοριών, ανθρώπων καθημερινών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, με διαφορετικά επαγγέλματα, πεποιθήσεις και ικανότητες. Η ομάδα που θα συμμετάσχει θα έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί στην εγκατάσταση, να παρακολουθήσει κινηματογραφημένες ιστορίες και αφηγήσεις ανθρώπων, καθώς και να πάρει μέρος σε μία συζήτηση σχετικά με την όλη διαδικασία, τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που προκλήθηκαν.

Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ώρα αναχώρησηςαπό τον Φ.Τ.Ε.: 9:45 π.μ.

Για δηλώσεις συμμετοχής καλείτε καθημερινά στην Κοινωνική Υπηρεσία του ΦΤΕ, 2109415222.

 

 
19/9/16

  Ειδικότητες δημόσιου ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Αθηνών για άτομα με προβλήματα όρασης

 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης στις παρακάτω ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στην Αθήνα, να καταθέσουν αίτηση εγγραφήςαπό 13-9-2016 έως 30-9-2016για τις παρακάτω Ειδικότητες:

 

1.ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ή ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΚΟΗΣ)

 

2.ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ή ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΚΟΗΣ)

 

3.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER – DEVELOPPER/VIDEO GAMES) (ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΚΟΗΣ)

 

Στα παρακάτω Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

 

1.Δ.ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Αγίας Παρασκευής

Διεύθυνση: Πίνδου 27

Τηλέφωνο: 210 6002044

Ωρες: 11.00 μ.μ. – 13.00 μ.μ

 

2.ΚΕΑΤ

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 210, Καλλιθέα

Υπεύθυνη: κα Λάζου

Τηλέφωνο: 210 9578090

Ωρες: 10.00 π.μ. – 14.00 .μμ

 

3.Δ.ΙΕΚ Μεταμόρφωσης

Διεύθυνση: Κορίνθου και Χείρωνος, Μεταμόρφωση(1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης) Τηλέφωνο: 210 2842826, 210 2850916

Ωρες: 14.00 π.μ. – 18.00 .μμ

 

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής υποβάλλουν:

 

Αίτηση συμμετοχής στην οποία αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία, τα στοιχεία ταυτότητας, το ΑΜΚΑ και η διεύθυνση κατοικίας του υποψηφίου, καθώς και η σειρά προτίμησης των άνω ειδικοτήτων.

 

2. Γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ ή πιστοποιητικό από το κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

 

3. Απολυτήριο ΕΠΑΛ ή Γεν. Λυκείου ή ΤΕΕ Β΄κύκλου.

 

 


 

10/9/16

14η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

 Σας ενημερώνουμε ότι ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας, θα συμμετέχει στην 14η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που πραγματοποιείται το απόγευμα της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2016 και διοργανώνεται από τον Δήμο Καλλιθέας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ιδανικά της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αφετηρία της λαμπαδηδρομίας θα οριστεί το πάρκο εθελοντών αιμοδοτών στην συμβολή των οδών Αχιλλέως και Λάμπρου Κατσώνη και τερματισμός στην πλατεία Κύπρου με αρκετούς ενδιάμεσους σταθμούς.

 

 

2ο φεστιβάλ Καλλιθέα πόλη για ποδήλατο

Σας ενημερώνουμε ότι ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας, θα συμμετέχει στη δράση που οργανώνει ο Δήμος Καλλιθέας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το «2ο φεστιβάλ Καλλιθέα πόλη για ποδήλατο». Ποδηλάτες όλων των ηλικιών, δημότες της Καλλιθέας και των όμορων δήμων, έχοντας αφετηρία τη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας, θα διανύσουν μια διαδρομή 7 χλμ. Στις 17:30, καθώς και τη διαδρομή των 17 χλμ στις 18:30.

 

 

31/8/2016


Εθελοντική αιμοδοσία

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία από τις 9:30π.μ. έως τις 12:30μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής, η προσκόμιση του προσωπικού αριθμού  ΑΜΚΑ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Κοινωνική Υπηρεσία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στο τηλέφωνο 210 9415222.

 

 31/7/2016

Πρόγραμμα: «Ανάπτυξης δεξιοτήτων και προώθησης στην απασχόληση για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης»

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος εγκαινιάζει το «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και προώθησης στην απασχόληση για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης» για τα έτη 2016-2017, το οποίο αφορά σε νέους ανέργους ή ακόμα εργαζόμενους με την ανάγκη ενίσχυσης τυπικών προσόντων και δεξιοτήτων και  φυσικά νεοτυφλοθέντες που καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος που έχει στόχο την δημιουργία ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης,  διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και ανοίγματος νέων επαγγελμάτων, στη βάση της ανάγκης για θεμελίωση καλών πρακτικών για την σταδιακή άρση του φαινομένου επαγγελματικού και κοινωνικού αποκλεισμού’’

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα, από 1η  έως 15η Σεπτεμβρίου 2016.

 

 

Εξεταστικό κέντρο keyCert

 O Φάρος Τυφλών της Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του από το ερχόμενο φθινόπωρο ως Εξεταστικό Κέντρο της KeyCert.


 
30/3/2016

 

Επίσκεψη στο Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, στην Στενή Ευβοίας

Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος σας ανακοινώνει την διοργάνωση μονοήμερης εκδρομής στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, στην Στενή Ευβοίας την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει αρχικά στάση για πρωινό καφέ στον παραθαλάσσιο πεζόδρομο Χαλκίδας και στην συνέχεια προσκύνημα στον Ιερό Ναό  Αγ. Κυριακής, στο χωριό Καμπιά. Μετά το προσκύνημα θα ακολουθήσει μεσημεριανό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Κ.Υ. του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

 

Κόστος συμμετοχής ανα άτομο : 14 ευρώ

Ώρα αναχώρησης : 8:30π.μ.

 

 

Εθελοντική Αιμοδοσία

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016 , σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία από τις 9:30π.μ. έως τις 12:30μ.μ. στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής, η προσκόμιση του προσωπικού αριθμού  ΑΜΚΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Κοινωνική Υπηρεσία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στο τηλέφωνο 210 9415222.

 

Νέος κύκλος μαθημάτων Braille

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, αναγνωρισμένος φορέας εκμάθησης της Γραφής Braille οργανώνει και για το 2016 σεμινάρια εκμάθησης για κάθε ενδιαφερόμενο. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη αρχίσει και τα τμήματα αναμένεται να ξεκινήσουν από  9 Μαϊου 2016.

Τα σεμινάρια θα καλύψουν 50 ώρες μαθημάτων σε πρωινά ή απογευματινά τμήματα διάρκειας περίπου 3 μηνών.  Το κόστος του σεμιναρίου είναι 200 ευρώ.

Με το τέλος των μαθημάτων και την έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης και γνώσης, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), ώστε να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση, η οποία αναγνωρίζεται από το δημόσιο τομέα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

κα Κορδώνη Ελισάβετ (εκτυπωτικό κέντρο)

 

Τηλέφωνο: 210 9415222

Fax: 210 9415271

E-mail: info@fte.org.gr

 

4/3/2016

 

Επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων

 Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (VerySpecialArtsHellas), στα πλαίσια του προγράμματος Επισκέψεων-Ξεναγήσεων σε Μουσεία Άνοιξη 2016,  σας ανακοινώνει την διοργάνωση επίσκεψης στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων την Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ. . Κατά την διάρκεια της ξενάγησης οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα, μέσω της ψηλάφησης και της ακουστικής περιγραφής, να έρθουν σε επαφή με δημοφιλή αλλά και ξεχασμένα Λαϊκά όργανα από τον 18ο αιώνα έως τις μέρες μας.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν συμμετοχή στην Κοινωνική Υπηρεσία του ΦΤΕ στο τηλ. 210 9415222.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 15 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ώρα αναχώρησης από τον χώρο του ΦΤΕ: 9:00 π.μ.

Είσοδος δωρεάν.   

 

1/3/2016

 

Αίτηση εγγραφής στο δημόσιο ΙΕΚ ειδικής αγωγής
Αγ. Παρασκευής 

 Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν και παρακολουθήσουν  μαθήματα κατάρτισης στις παρακάτω ειδικότητες του  Δ.ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στην Αθήνα, να καταθέσουν αίτηση εγγραφής:

 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:

1. Απομαγνητοφωνητής συνομιλιών – πρακτικών  (άτομα με προβλήματα  όρασης)

2. Tεχνικός χειριστής Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων, παροχής πληροφοριών και

     εξυπηρέτησης πελατών αποκλειστικά για τυφλούς (άτομα με προβλήματα  όρασης)

 ΑΘΗΝΑ

1.Δ.ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Αγίας Παρασκευής:

Διεύθυνση: Πίνδου 27

Τηλέφωνο: 210 6002044

Υπεύθυνος:  Δαφνομήλης Κωνσταντίνος  

Ωρες: 14.00 μ.μ.  – 19.00 μ.μ

2.ΚΕΑΤ: 

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 210, Καλλιθέα

Υπεύθυνη:  κα Λάζου

Τηλέφωνο: 210 9578090

Ωρες: 10.00  π.μ. – 14.00 .μμ

Περίοδος αιτήσεων   από  1-3-2016   έως  7-3-2016

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι  προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής υποβάλλουν:

1.   Αίτηση συμμετοχής στην οποία  αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία, τα στοιχεία ταυτότητας, το ΑΜΚΑ  και η διεύθυνση κατοικίας του υποψηφίου, καθώς και η σειρά προτίμησης των άνω ειδικοτήτων.

2.   Γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ ή πιστοποιητικό από το κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ)

3.   Απολυτήριο ΕΠΑΛ  ή Γεν. Λυκείου ή ΤΕΕ Β΄κύκλου

Kατεβάστε την αίτηση σε αρχείο doc

 

 

20'02/2016

Κατασκήνωση δύο εβδομάδων (31/7-12/8)
στην Βόρεια Γερμανία

Σας ενημερώνουμε ότι το International Leo Youth Camp Club οργανώνει για φέτος το καλοκαίρι κατασκήνωση δύο εβδομάδων (31/7-12/8) στην Βόρεια Γερμανία και καλεί νέους ηλικίας 18-25 ετών, τυφλούς ή με προβλήματα όρασης από όλη την Ευρώπη όπως υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής. 

 

Τα έξοδα ανά άτομο ανέρχονται στα 150 ευρώ (για διαμονή, φαγητό, δραστηριότητες εντός του προγράμματος), χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα μετακίνησης με αεροπλάνο ή τρένο και οι όποιοι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να έχουν δηλώσει ενδιαφέρον μέσω ειδικού εντύπου ηλεκτρονικής αίτησης έως τις 10/3. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση από επιτροπή και θα επιλεγούν στο σύνολο 20 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και την φόρμα προς συμπλήρωση παρακαλούμε επικοινωνήστε ηλεκτρονικά:

Sebastian Jung: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Eileen Meyer: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού:

YouthCamp.leo-clubs.de

 

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑ 2015

 

Τετάρτη 16 & Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 10.00 π.μ. – 18.30 μ.μ.

Ελάτε να διαλέξετε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας από τις ξεχωριστές, χειροποίητες δημιουργίες του Εργαστηρίου Κεραμεικής, του Τμήματος Κομποδετικής & του Τμήματος Πλεκτού του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

Φέτος η καθιερωμένη χριστουγεννιάτική μας εορταγορά θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα μας -στο ισόγειο- επί της οδού Αθηνάς 17, στην Καλλιθέα.

Η στήριξή σας είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Είσοδος ελεύθερη

 Τηλ. Επικοινωνίας: 210-9415222 / email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΟΓΩ ΠΕΝΘΟΥΣ


Μετά λύπης σας ενημερώνουμε ότι λόγω αιφνίδιου θανάτου του γιου της Αντιπροέδρου μας κας Ρουκουτάκη, ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος, δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστή στο Γ’ Νεκροταφείο Νίκαιας στις 15:00 μ.μ. Για την διευκόλυνση της μετακίνησης από και προς το Κοιμητήριο, ο Φορέας θα διαθέσει ένα λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει από τον ΦΤΕ στις 13:30 μ.μ. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στην Κοινωνική Υπηρεσία, στο τηλέφωνο του Φορέα μας: 210 9415222

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΠΕΝΘΟΥΣ

Σας ενημερώνουμε ότι σε ένδειξη πένθους, ο Φορέας μας αναβάλλει όλες τις προγραμματισμένες δράσεις του και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, όπως: επισκέψεις σε μουσεία, θεατρικές παραστάσεις και Χριστουγεννιάτικες εορταγορές. Θα ενημερωθείτε με επόμενες ανακοινώσεις για τον επαναπρογραμματισμό των δράσεων από τις αρχές του νέου έτους.

 


 Δελτία τύπου για το έτος 2015