Κύριο περιεχόμενο

 

 Δελτία Τύπου &
ανακοινώσεις

 
 

10/5/2018

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου 2018  

 O Φάρος Τυφλών της Ελλάδος υποδέχεται την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στο μοναδικό στην ελληνική επικράτεια Μουσείο Αφής.

 

Έτσι, στις 18 Μαϊου, ανήμερα της επετείου, από τη 13:00 έως και τις 19:00, καθώς και στις 19 Μαϊου, από τις 10.00 έως τη 13.00, το Μουσείο Αφής θα έχει ανοιχτές τις πύλες του για το ευρύ κοινό, βλέποντες και μη, για δωρεάν επισκέψεις και ένα ειδικό πρόγραμμα απτικής διαδρομής.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν νοητά και απτικά τον παγκοσμίως γνωστό Λόφο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα και τη μαγεία τμήματος της Ζωφόρου του Παρθενώνα που χρόνια προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης!

Σας περιμένουμε όλους με ιδιαίτερη χαρά σε αυτή την σπουδαία πολιτιστική συνάντηση και ευκαιρία για μια διαφορετική και άκρως βιωματική προσέγγιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για να τιμήσουμε την ημέρα αυτή. 


Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής για το ειδικό πρόγραμμα διαδρομής, όπως επικοινωνείτε με την Γραμματεία στο τηλέφωνο 2109415222.

 

 

 

 10/5/2018

Blind Date

 

26 και 28 Ιουνίου, πλατεία Αλεξάνδρας, Πειραιάς

  

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα influx, στα πλαίσια του Άνοιγμα στην πόλη-Πειραιάςσκηνοθετεί το Blind Dateμια διαδραστική περφόρμανς ανάμεσα σε βλέποντες και μη, που θα λάβει χώρα στις 26 και 28 Ιουνίου στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Η παράσταση επιχειρεί να δει μέσα απο τα μάτια ανθρώπων με απώλεια όρασης την εμπειρία της συνάντησης, του πρώτου ερωτικού σκιρτήματος, του χορού και του δημόσιου χώρου. Στις 26 και 28 Ιουνίου, στην πλατεία Αλεξάνδρας του Πειραιά στήνεται μια μιλόνγκα, ένας από τους πιο διάσημους τρόπους συνάντησης άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων σε δημόσιο χώρο με σκοπό να χορέψουν. Σ’ αυτή την μιλόνγκα, όμως, οι συμμετέχοντες όχι μόνο θα χορέψουν τάνγκο αλλά θα καλέσουν, επίσης, το κοινό σε ένα ραντεβού με τον κόσμο των τυφλών. Οι προσωπικές αφηγήσεις μετουσιώνονται σε θεατρικό καμβά και ο χορός δεν είναι ένα παιχνίδι δεξιοτεχνίας αλλά η αφορμή για μια συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων. Αντί αποχωρισμού, οι τυφλοί θα οδηγήσουν όσους θεατές επιθυμούν να κλείσουν για λίγο τα μάτια τους σε μία σύντομη βόλτα. Η πόλη θα χαθεί για λίγο από το βλέμμα και θα μεταμορφωθεί σε μυρωδιές, ήχους και αγγίγματα. Η παράσταση έχει την στήριξη του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, του ΚΕΑΤ και της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στον κο Πεχλιβανίδη Χάρη στο τηλέφωνο 6947040771 και στην κα Βασιλειάδου Κορίνα στο τηλέφωνο6971981823

Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής έως τις 18 Μαΐου

 

9/5/2018

Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία 2018

 

Το Σάββατο  12 Μαΐου 2018, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., θα λάβει χώρα η διοργάνωση του Career Fair.4all 2018, στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων.

Βασικός στόχος της Ημέρας Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία είναι η δημιουργία ίσων ευκαιριών στη πρόσβαση στην αγορά εργασίας καθώς και η ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ των ατόμων με αναπηρία. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τις εταιρείες που υποστηρίζουν τον σκοπό αυτό, μέσω της πραγματοποίησης συνεντεύξεων ή της συζήτησης πάνω στο βιογραφικό τους, όπως και σε θέματα και προοπτικές εργασίας. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 21 0811 5398 και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://careerfair4all.com/

 

 

8/5/2018

«Ψηλά από τη γέφυρα» του Άρθουρ Μίλλερ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Πέμπτη, 17 Μαϊου, στις 20:00, στην κεντρική σκηνή, μια παράσταση με συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας.

Η παράσταση θα συνοδεύεται από  Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ & Ελληνικούς Υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους, Ακουστική Περιγραφή (A.Π) για τυφλούς και μερικώς βλέποντες, σε μεγαλογράμματη σειρά και γραφή Braille.

Επιμέλεια - Συντονισμός υπηρεσιών προσβασιμότητας: Liminal


      Παρεχόμενες υπηρεσίες προσβασιμότητας

 

Ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Η υπηρεσία αναφέρεται στην παράλληλη μετάφραση του θεατρικού έργου στη νοηματική γλώσσα. H ταυτόχρονη διερμηνεία πραγματοποιείται με έναν ή περισσότερους/ες διερμηνείς να μεταφράζουν επί σκηνής όλο το θεατρικό λόγο του έργου καθώς και την γενική ατμόσφαιρα στη φυσική γλώσσα των (Κ)κωφών και βαρήκοων θεατών.

 

Τιτλισμός για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους θεατές (ΤΚΒ)

Απόδοση θεατρικού κειμένου σε ελληνικούς υπέρτιτλους με την προσθήκη ηχητικών εφέ. Οι ΤΚΒ υπέρτιτλοι περιλαμβάνουν το κείμενο και την περιγραφή του ηχητικού τοπίου της παράστασης.

Ακουστική Περιγραφή για τυφλούς ή με μειωμένη όραση θεατές

Η ακουστική περιγραφή είναι μια επικουρική υπηρεσία που στον χώρο της τέχνης σκοπό έχει να προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε καλλιτεχνικά και πολιτιστικά θεάματα στα άτομα με προβλήματα όρασης. Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που έχουν μερική ή ολική απώλεια όρασης. Πραγματοποιείται ανάμεσα στα κενά διαλείμματα των διαλόγων και κάθε μορφής λόγου των ηθοποιών. Τότε περιγράφονται τα πιο σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία της εικόνας (σκηνικά, κοστούμια, κίνηση, εκφράσεις) για την καλύτερη κατανόηση της υπόθεσης.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Αμερική, Μπρούκλιν, δεκαετία του ’50. Ένας Ιταλός μετανάστης, ο  ΈντιΚαρμπόνε  εργάζεται σκληρά στο λιμάνι για να συντηρήσει τη σύζυγό του Μπέατρις και την ανιψιά της Κάθριν, την οποία μεγαλώνουν σαν δικό τους παιδί. Η άφιξη Ιταλών συγγενών της Μπέατρις, που μπήκαν παράνομα στη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλονκαι φιλοξενούνται στο σπίτι τους ανατρέπει  την ισορροπία της οικογένειας. Η Κάθριν ερωτεύεται τον Ροντόλφο, τον νεαρό ξάδελφο της Μπέατρις, ξυπνώντας στη ψυχή του Έντι μιακαταστροφική ζήλια, που τον ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές.

 

2/5/2018

“Ο Θρίαμβος του Έρωτα” του Pierre de Marivaux

Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαραβέλια 

Στο Θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ.

Μια καθολικά προσβάσιμη παράσταση από την Liminal.

Παράταση παραστάσεων

Πέμπτη - Σάββατο (3,4,5 Μαΐου) 21:15 & Κυριακή (6 Μαΐου) 19:15.

 

“Για τα μάτια μου τίποτα δεν απαντώ. Αυτά μπορούν να σας πουν ότι σας αγαπώ, αλλά εσείς δεν θα μπορείτε να με κατηγορήσετε ότι σας το είπα εγώ” 

Γραμμένη το 1732, η κωμωδία του Marivaux, διαδραματίζεται σε ένα μη συγκεκριμένο χρόνο της αρχαιότητας, στην Ελλάδα.

Σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, μια νεαρή πριγκίπισσα ξεκινάει να κατακτήσει την καρδιά ενός άνδρα με «όπλο» της τον έρωτα, παραδίδοντάς του την καρδιά της και το θρόνο. Στο έργο οι χαρακτήρες ενδύονται και απενδύονται ρόλους, φύλα και συμπεριφορές για να φτάσουν είτε στον στόχο τους, είτε να προστατευτούν από τον εαυτό τους. Κατασκευάζουν προσωπεία και μεταμφιέζονται προκειμένου να είναι κοινωνικά αποδεκτοί. Αλλά πόσο ελεύθεροι είμαστε πίσω από μια μάσκα;

Η Λεωνιδία, η δυναμική πριγκίπισσα, μεταμφιέζεται σε άντρα για να βρεθεί κοντά στον Άγη, που ζει απομονωμένος στον κήπο του φιλόσοφου Ερμοκράτη. Ο Ερμοκράτης και η αδελφή του Λεοντίνη, αναθρέφουν τον Άγη με τρόπο ώστε να μισεί τη Λεωνιδία, θεωρώντας την υπεύθυνη για τα δεινά που του έχει προκαλέσει το γένος της, μιας και εκείνος είναι ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου. Η Λεωνιδία, μαζί με την ακόλουθο της Κορίνα, στήνει ερωτικές παγίδες στους «φύλακες» του Άγη με σκοπό να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να κατακτήσει την καρδιά του.

Υπηρεσίες Προσβασιμότητας

Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ Ελληνικοί Υπέρτιτλοι (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους

Ακουστική Περιγραφή (A.D) για τυφλούς και μερικώς βλέποντες

Αγγλικοί Υπέρτιτλοι για αγγλόφωνους θεατές

 

*Την Παρασκευή 4 Μαΐου η υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής ΔΕΝ θα είναι διαθέσιμη.

Πληροφορίες

Ημερομηνίες Παραστάσεων: 2,3,4,5,6 Μαΐου

Ώρα έναρξης: Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη - Σάββατο στις 21:15 & Κυριακή στις 19:15

Διάρκεια: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, Αθήνα

*Το θέατρο είναι προσβάσιμο σε χρήστες/ριες αναπηρικού αμαξιδίου και διαθέτει τουαλέτα ΑμεΑ.

Πρόσβαση:Με λεωφορείο ή Τρόλεϊ: Στάση ΠΕΡΟΚΕ (1, 057, 790, Α15, Β15, Ε15).

Με μετρό: Κόκκινη Γραμμή, Στάση Μεταξουργείο

Εισιτήρια: 12, 10, 8 ευρώ

Προπώληση: Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου.

*Διατίθενται θέσεις για χρήστες/ριες αμαξιδίου και θέσεις για την καλύτερη παρακολούθηση των υπηρεσιών προσβασιμότητας.

Website: www.liminal.eu

Facebook event page: https://goo.gl/KakmNV

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 6993076378

 

Συντελεστές

Μετάφραση στα Ελληνικά: Bένια Σταματιάδη

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαραβέλιας

Σκηνικά - Κοστούμια - Βεστιάριο: Μάριος Ράμμος

Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη

Μουσική Επιμέλεια: Άννα Παπαϊωάννου

Βοηθός Σκηνοθέτη - Χειρισμός Μουσικής: Κατερίνα Χριστοδουλίδου

Βοηθός Σκηνογράφου: Θάλεια Σακαλή

Χειρισμός Φωτισμών: Βλάσης Παπαπετρόπουλος

Μοδίστρα: Ευθαλία Κυρίτση

Video Trailer: Δήμητρα Τριανταφύλου

Φωτογραφίες: Γιαννης Καραμπάτσος, Φάνης Παυλόπουλος

Γραφιστική Επιμέλεια: Έλλη Σάρρου

Επικοινωνία: Cultopía

Παραγωγή: Liminal

Συντελεστές προσβασιμότητας

Ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.: Hands-up, Ανδρονίκη Ξανθοπούλου - Γιώργος Στάθης

Ακουστική περιγραφή - Υπερτιτλισμός: Κερασία Μιχαλοπούλου

Χειρισμός Υπερτίτλων: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Τεχνική υποστήριξη Α.Π: Μάνος Γεωργακόπουλος, LUDD Makerspace

Αγγλική Μετάφραση: Βασίλης Μανουσάκης, Θάλεια Χαλκιαδάκη, Μάνος Χρονάκης

Trailer στηνΕ.Ν.Γ:Hands-up

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης)

Φένια Σχοινά

Αθηνά Σακαλή

Κωνσταντίνος Ρεπάνης

Nίκος Τσιμάρας

Αιμίλιος Αλεξανδρής

Hλιάνα Μπαφέρου

Φάνης Παυλόπουλος

 

Υπηρεσίες προσβασιμότητας

Ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Η υπηρεσία διερμηνείας αναφέρεται στην παράλληλη μετάφραση του θεατρικού έργου στη νοηματική γλώσσα. H ταυτόχρονη διερμηνεία πραγματοποιείται με έναν ή περισσότερους/ες διερμηνείς να μεταφράζουν επί σκηνής όλο το θεατρικό λόγο του έργου καθώς και την γενική ατμόσφαιρα στη φυσική γλώσσα των (Κ)κωφών και βαρήκοων θεατών.

 

Τιτλισμός για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους θεατές (ΤΚΒ)

Απόδοση θεατρικού κειμένου σε ελληνικούς υπέρτιτλους με την προσθήκη ηχητικών εφέ. Οι υπέρτιτλοι εξυπηρετούν Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους θεατές. Οι ΤΚΒ υπέρτιτλοι περιλαμβάνουν το κείμενο και την περιγραφή του ηχητικού τοπίου της παράστασης.

 

Ακουστική Περιγραφή (ΑΠ)

Η ακουστική περιγραφή είναι μια επικουρική υπηρεσία που στον χώρο της τέχνης σκοπό έχει να προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε καλλιτεχνικά και πολιτιστικά θεάματα στα άτομα με προβλήματα όρασης. Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που έχουν μερική ή ολική απώλεια όρασης. Πραγματοποιείται ανάμεσα στα κενά διαλείμματα των διαλόγων και κάθε μορφής λόγου των ηθοποιών. Τότε περιγράφονται τα πιο σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία της εικόνας (σκηνικά, κοστούμια, κίνηση, εκφράσεις) για την καλύτερη κατανόηση της υπόθεσης.

Αγγλικοί υπέρτιτλοι

Οι υπέρτιτλοι στα αγγλικά χρησιμοποιούνται για να καταστήσουν προσβάσιμο το περιεχόμενο μιας παράστασης στο αγγλόφωνο κοινό με στόχο την διεύρυνση του κοινού που απευθύνετε η εκάστοτε εκδήλωση.

Ο πολιτιστικός οργανισμός Liminal

Η Liminal είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που προτείνει την μετάβαση σε μια περισσότερο συμπεριληπτική και προσβάσιμη τέχνη. Προσφέρει την ευκαιρία σε όλους για επαφή με την σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών.

Δημιουργεί θεατρικές εμπειρίες μέσω της χρήσης υπηρεσιών προσβασιμότητας σε υπάρχουσες ή νέες παραγωγές και της υλοποίησης  θεατρικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών δράσεων.

Φιλοδοξία μας, η εξέλιξη της εγχώριας σκηνής σε ένα δημοκρατικότερο, πιο δίκαιο και βιώσιμο πεδίο δημιουργίας.

Με μια ομάδα καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών δρούμε και δημιουργούμε με άξονα τον άνθρωπο, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.

H liminal, ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2016 μέσω μικρών και στοχευμένων δράσεων. Αναζητά την θέση της στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και συνεχώς εξελίσσεται προσελκύοντας και συγκεντρώνοντας άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

24/4/2018

Βλέποντας με τις Αισθήσεις: Για επισκέπτες με χαμηλή όραση

Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του προγράμματος «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» σας ανακοινώνει την διοργάνωση μιας ακόμα ειδικής παρουσίασης του πολυαισθητικού έργου για επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα Επιστροφές με τίτλο «Γυρίζοντας Σιγά-Σιγά: Ένα ταξίδι, κι άλλο ένα» την Τρίτη 15 Μαΐου.

Η Επιστροφή σήμερα δεν είναι μόνο νόστος ομηρικός. Είναι ελπίδα, δύναμη, υπόσχεση και αρχή. Είναι η αφήγηση της ζωής, η περιπέτεια ξανά, το ταξίδι στην αφετηρία. Είναι παιχνίδι και προσευχή, είναι πόλεμος και προσδοκία, είναι απόφαση και τέλος. Και ξανά αρχή. Είναι έκθεμα και μαζί παραμύθι.                                                         

Επισκέπτες  με  χαμηλή  όραση  ή  τυφλότητα  καλούνται  να  γνωρίσουν  τις  συλλογές  του  μουσείου  μέσα  από  σκηνοθετημένες  αφηγήσεις  που  θυμίζουν  προφορικό  παραμύθι, προσευχή, ραδιοφωνική εκπομπή ή παιχνίδι.


Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν συμμετοχή στην Κοινωνική Υπηρεσία του ΦΤΕ στο τηλ. 210 9415222.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 15 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ώρα αναχώρησης από τον χώρο του ΦΤΕ: 9:30 π.μ.

Είσοδος δωρεάν.

 

23/4/2018

Εκδήλωση παρουσίασης παραδοσιακών χορών 

«Για κατηβάτι στου χουρό!», Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Η Χορευτική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή της, με τίτλο «Για κατηβάτι στου χουρό!», στον προαύλιο χώρο του φορέα, στον «Κήπο Πολιτισμού».

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από την ομάδα μας, αλλά και από άλλους χορευτικούς συλλόγους και φίλους, σε μια συνάντηση πολιτισμού τυφλών και βλεπόντων χορευτικών συνόλων, που γκρεμίζει τα στερεότυπα και ενώνει τους ανθρώπους.

Ο χορός είναι ένα σπουδαίο εργαλείο σωματικής και ψυχικής ανάτασης, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες που συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην βελτίωση της έκφρασης, αλλά και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και ένταξης.

Το κόστος της πρόσκλησης αντιστοιχεί σε 5 ευρώ το άτομο και

θα προσφέρεται αναψυκτικό ή νερό.

Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για όλους μας, διοργανωτές και συμμετέχοντες, να σας υποδεχτούμε στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος και να απολαύσουμε μια όμορφη, πολιτιστική βραδιά.

Ώρα προσέλευσης: 19:00  -  Ώρα έναρξης: 19:30 


 Για προσκλήσεις και κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε με την Γραμματεία, στο 210-9415222 και  για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, με τον κο Χριστόφορο Σιζόπουλο, στο 6972329721.

 

23/4/2018

ΟΑΕΔ: Προκήρυξη για την πρόσληψη 20 εκπαιδευτικών στο ΚΕΚ Ρέντη

Προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στο ΚΕΚ ΡΕΝΤΗ, για την υλοποίηση δυο (2) προγραμμάτων (διάρκειας 50 ωρών, 10 άτομα) κατάρτισης, για 20 εκπαιδευτικούς με θέμα: «Προσβασιμότητα και Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής κατά την Κατάρτιση και την Επαγγελματική Ενσωμάτωση των Ατόμων με Απώλεια Όρασης»

Για την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Για την αίτηση πατήστε εδώ.

 

 

23/4/2018

TΠΡΩΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ PORTAL ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Το blog «Με άλλα μάτια» μετατρέπεται σε ένα προσβάσιμο, κατά το διεθνές πρωτόκολλο WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) ιστότοπο, με σκοπό να δώσει την δυνατότητα ενημέρωσης, πληροφόρησης και επικοινωνίας στα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Το νέο ενημερωτικό Portal meallamatia.gr παρέχει ενημέρωση για εκπαιδευτικά, πολιτικά, κοινωνικά και άλλα θέματα, σχετικά και γύρω από την αναπηρία, μέσα από τη συγγραφική ομάδα επωνύμων αρθρογράφων και εξειδικευμένων επιστημόνων.

Επιπλέον, δίνει βήμα στα άτομα με αναπηρία, στις οικογένειες τους αλλά και σε κάθε ενεργό πολίτη που θέλει να μοιραστεί την προσωπική του ιστορία, ευαισθητοποιώντας μ΄αυτό τον τρόπο και άλλους, για τις καθημερινές ανάγκες των ΑμεΑ σήμερα.

Το «Με άλλα μάτια» σας καλεί να σταθείτε κοντά του και να στηρίξετε αυτή την νέα προσπάθεια μέσα από την ενεργή σας συμμετοχή, τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στα επίσημα κοινωνικά του δίκτυα.

Για να δείτε την επίσημη Ιστοσελίδα πατήστε ΕΔΩ

 

 

18/4/2018

 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 Ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέχει δωρεάν Βασικές Υπηρεσίες Υγείας

 

1. Τη Δευτέρα 23 Απριλίου 09:00-14:00 η Κινητή Μονάδα 1 του Ερυθρού Σταυρού με Γενικό Ιατρό και αραβόφωνο διερμηνέα θα βρίσκεται στον Υγειονομικό Σταθμό (Ξενοφώντος 147) και η πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι ανοικτή για όλους . 

2. Την Παρασκευή 27/4/18 09:00-14:00 η Κινητή Μονάδα 2 του Ερυθρού Σταυρού με Παιδίατρο και αραβόφωνο διερμηνέα θα βρίσκεται στον Υγειονομικό Σταθμό( Ξενοφώντος 147) και η πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι ανοικτή για όλους . 

3. Ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός συνεργάζεται με το Πρόγραμμα Συνοδειών - Accompaniments Referral Program του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού που εξυπηρετεί πρόσφυγες και μετανάστες παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες διερμηνείας (αραβικά, φαρσί, τουρκικά, σορανί, αγγλικά, γαλλικά) σε προγραμματισμένα τους ραντεβού σε νοσοκομεία ή άλλους φορείς αλλά και σε έκτακτη ανάγκη.  

4.  Ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός διευκολύνει επίσης  την πρόσβαση  σε άλλες ιατρικές υπηρεσίες για μετανάστες, πρόσφυγες και άλλες ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού του Δήμου Καλλιθέας αλλά και όμορων δήμων.

5.  Ο Σταθμός διενεργεί επίσης έλεγχο βιβλιαρίου εμβολιασμών και  εμβολιασμούς σε πρόσφυγες και  μετανάστες  χωρίς ΑΜΚΑ,  καθώς και στον ευάλωτο πληθυσμό του δήμου Καλλιθέας, αλλά και όμορων δήμων.

17/4/2018

Το Μοναδικό Ελληνικό Λευκό Μπαστούνι από τα παραγωγικά εργαστήρια του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος

 

 

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος ανακοινώνει την παραγωγή και διάθεση του  Μοναδικού, Ελληνικού Λευκού Μπαστουνιού, που παράγεται στα Πιστοποιημένα με ISO 9001:2015 Eργαστήριά του, από τυφλούς εργαζόμενους, για τυφλούς χρήστες, με στοχευμένο σχεδιασμό, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

Το μπαστούνι είναι αλουμινένιο, επενδεδυμένο με λευκό πλαστικό κάλυμμα, λαστιχένια λαβή και πλαστική μύτη στο τελείωμα.  Έχει δυνατότητα σπασίματος σε τέσσερα σημεία και φωσφορίζουσες ταινίες σε δύο σημεία.  Διατίθεται σε ύψη από 1μ. μέχρι και 1.40 εκ., με κόστος 20,00€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες με δυνατότητα αποστολής στο χώρο σας, επικοινωνήστε με το τμήμα της Κοινωνικής Υπηρεσία του Φορέα, στο 210-9415222.

Το 2017 την παραγωγή  του Ελληνικού Λευκού Μπαστουνιού στήριξε το Ίδρυμα Μποδοσάκη. 


Αθηνάς 17 Καλλιθέα

ΤΚ 176 73 ΑΘΗΝΑ

Τηλ. : 2109415222  Fax : 2109415271

Website: www.fte.org.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

12/4/2018

Το φεστιβάλ για την πιο δυναμική γενιά, τους εφήβους.

Δίνουμε φωνή σε όσους σήμερα είναι ήδη το μέλλον μας.

Παρασκευή 13 - Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Μικρή Σκηνή

 

Έφηβος. Ούτε παιδί, ούτε ενήλικας. Δηλαδή, νέος. Έτσι βλέπουμε τους εφήβους στη Στέγη. Γι’ αυτό ετοιμάσαμε το Onassis Youth Festival 2018, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, για να βρουν, να ξεκλειδώσουν, να μοιραστούν, να απελευθερώσουν τις δυνάμεις και τα συναισθήματά τους πάνω στη σκηνή. Φέτος, υποδεχόμαστε το ταλέντο των εφήβων μέσα από κλασικά αρχαία κείμενα.

 

7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

Εν αρχή ην το χάος... Και μετά, και μετά;

Παράσταση κουκλοθεάτρου

Ξαναδιαβάζοντας τη Θεογονία του Ησίοδου χαθήκαμε σε άπειρα ονόματα, ψάξαμε απ' την αρχή την ισορροπία που κρύβεται στο φως και το σκοτάδι, και πώς μέσα απ' το χάος ο κόσμος παίρνει μορφή. Αναρωτηθήκαμε για τη δύναμη του έρωτα και της εξουσίας, και απορήσαμε με τις αναπόφευκτες μάχες για τη διεκδίκησή τους. Σ' ένα ταξίδι στο βάθος των γενεών, είδαμε τον άνθρωπο να θέτει τα ίδια ερωτήματα πάνω στην πολυπλοκότητα της ύπαρξης.

 

Λύκειο Βάρης

Εκεί

Ο Κάτω Κόσμος είναι εκεί όπου πάνε όσοι φεύγουν από τη ζωή, σύμφωνα με τους μύθους και τις παραδόσεις της αρχαιότητας. Τον έχουν επισκεφθεί, ωστόσο, και κάποιες πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων, όπως ο Οδυσσέας, όπως ο Ηρακλής, όπως εμείς. Μαζί με ήρωες, πραγματικούς και μυθικούς, κάνουμε ένα ταξίδι στον κόσμο των νεκρών φτιάχνοντας έναν άλλο, δικό μας, με αφορμή τη ραψωδία λ, τη Νέκυια, μέσα από την Οδύσσεια του Ομήρου.

 

9ο Λύκειο Αθηνών

Forget Domani

Μια νύχτα, 12 έφηβοι, έχοντας πλήρη γνώση ότι εδώ και τώρα μεταμορφώνονται από ενήλικες σε παιδιά, αποφασίζουν να οργανώσουν ένα ιδιόμορφο πάρτυ «μεταμορφώσεων», όπου ο καθένας τους θα προσπαθήσει να μεταμορφωθεί για λίγο –με τη βοήθεια των υπολοίπων– σε κάτι άλλο, σε αυτό που επιθυμεί. Ιστορικά πρόσωπα, ανεκπλήρωτοι έρωτες, σούπερ ήρωες, σταρ του Χόλιγουντ, ήρωες παραμυθιών ή ταινιών, αλλαγές φύλου, είναι μερικές από τις μεταμορφώσεις που θα προσπαθήσουν να πετύχουν, εμπνευσμένοι από τις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου.

 

7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού

Το Ευχαριστώ

Ο Νίκος είναι ένα αγόρι ντροπαλό, που δυσκολεύεται να διαχειριστεί το κοινωνικό του άγχος. Η Μάχη είναι ένα κορίτσι εξωστρεφές και ιδιαίτερα ομιλητικό, που κουβαλάει πάντα μαζί της μια μυστηριώδη βαλίτσα. Οι δυο τους συναντιούνται σε μια αποβάθρα και μια φιλία μοναδική γεννιέται. Με αφορμή το έργο του Αριστοτέλη Ηθικά Νικομάχεια, οι μαθητές έγραψαν δικά τους κείμενα, τα οποία επιμεληθήκαμε και χρησιμοποιήσαμε για να δημιουργήσουμε μια ιστορία που πραγματεύεται, μεταξύ άλλων, τις έννοιες της φιλίας, του δικαίου και της μεσότητας.

 

1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω

Τυφλές ελπίδες

Τα ταφικά επιγράμματα είναι κείμενα ζωής. Κινητοποιούν την επιθυμία να κερδηθεί κάθε στιγμή ζωής, αναζητούν μια ακόμη πολύτιμη στιγμή συνάντησης ανάμεσα σε δύο χωριστούς κόσμους, αποθεώνουν τη φιλία, απενοχοποιούν τις ευχές ή τις κατάρες, απαλύνουν με χιούμορ σκληρές αλήθειες, ανακουφίζουν με τη γαλήνη τους, απελευθερώνουν με τη σκωπτικότητά τους, περιγράφουν με ανθρώπινο τρόπο μικρές τραγωδίες, ενώνουν ηλικίες και τάξεις, μιλούν για την ισότητα της φύσης ή τις παγίδες της φύσης που φτιάχνουν το απρόβλεπτο της ζωής. Μέσα από ένα τέτοιο πρίσμα επισκεφτήκαμε τα επιγράμματα, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο έκφρασης για τη μοναδικά ζωογόνο ενέργεια των εφήβων.

 

1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής

Ορέστεια

Αυτή δεν είναι μια παράσταση της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, από τους εφήβους ενός σχολείου, αλλά η αποτύπωση της πραγματικής σύγκρουσης των συγκεκριμένων εφήβων με ένα κείμενο για το οποίο οι ίδιοι δεν δίνουν δεκάρα. Διαλέξαμε την Ορέστεια γιατί πιστέψαμε ότι οι ιδέες και οι έννοιες του έργου θα μπορούσαν να βρουν μια αντανάκλαση στη δική τους πραγματικότητα. Επιλέξαμε να μην κάνουμε μια παράσταση, αλλά ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ που θα καταγράφει τις αποκαλυπτικές δυναμικές που δημιουργήθηκαν και, ίσως, κάτι από την αλήθεια των συγκεκριμένων υπέροχων παιδιών που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους στον αυριανό ενήλικο κόσμο.

 

3ο Λύκειο Νέας Ιωνίας

Τ’ αγάλματα είναι στο μουσείο...

Υπόθεση εργασίας είναι ο Ίων του Ευριπίδη. Η τραγωδία ενός εφήβου που δεν έχει όνομα. Που δεν γνωρίζει τους γονείς του. Ξέρει μόνο ότι τον λένε «του Απόλλωνα». Το όνομά του θα το πάρει κατά τη διάρκεια της παράστασης. Με αφορμή αυτό τον αρχαίο έφηβο που «θα ‘ταν στην ηλικία σου αν ζούσε»  και βιώνει μια συνεχή μετάβαση, θα αναζητήσουν τελικά τη δική τους ταυτότητα.

Τι σημαίνει το δικό τους όνομα.

 

4ο Λύκειο Πετρούπολης

Προμηθέα, μέρα ή νύχτα;

Aναρωτηθήκαμε, με αφορμή τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου, πώς είναι να γίνεσαι στόχος, να απομονώνεσαι σε μια ερημιά, να τιμωρείσαι αλυσοδεμένος στην άκρη του κόσμου, όπως ο Προμηθέας. Να επιβάλεις, όπως το Κράτος. Να είσαι σκληρός και αμείλικτος, όπως η βουβή Βία. Να συμπάσχεις, να συμπαραστέκεσαι, χωρίς να μπορείς στ' αλήθεια να βοηθήσεις, όπως οι Ωκεανίδες, να φάσκεις και να αντιφάσκεις, όπως ο Ωκεανός, να περιπλανάσαι στον κόσμο ολόκληρο χωρίς πατρίδα, όπως η Ιώ. Να υπηρετείς τυφλά τον πατέρα, όπως ο Ερμής, να φοβάσαι, όπως όλοι μας.

 

19οΓυμνάσιοΑθηνών

Antigone - hot night cold spaceship

Η παράστασή μας βασίζεται στο κείμενο της Αντιγόνης του Σοφοκλή και διαπραγματεύεται την έννοια του μύθου και της σχέσης του με τον σύγχρονο άνθρωπο. Σε ένα περιβάλλον καταστροφής και σε ένα όχημα που εξασφαλίζει την επιβίωση και οδηγεί σε έναν νέο τόπο, 10 παιδιά με βουβό παρατηρητή την καθηγήτριά τους, ασυνείδητα αναμοχλεύουν τον μύθο της Αντιγόνης για να περάσουν την ώρα τους φαινομενικά, αλλά υποδόρια δημιουργούν την ανάγκη για νέους μύθους. Όντας οι ίδιοι εν δυνάμει μυθικά πλάσματα...

 

 

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι δωρεάν με δελτία εισόδου, τα οποία διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Παρασκευή 13 Απριλίου

13:00-14:00 | 4ο Λύκειο Πετρούπολης

14:00-15:00 | 9ο Λύκειο Αθηνών (Θησείο)

15:00-16:00 | 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω

16:00-17:00 | Λύκειο Βάρης

17:00-18:00 | 19ο Γυμνάσιο Αθηνών (Κάτω Πατήσια)

18:00-19:00 | Διάλειμμα

19:00-20:00 | 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού

20:00-21:00 | 3ο Λύκειο Νέας Ιωνίας

21:00-22:00 | 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

22:00-23:00 | 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής

 

Σάββατο 14 Απριλίου

13:00-14:00 | 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

14:00-15:00 | 3ο Λύκειο Νέας Ιωνίας

15:00-16:00 | 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού

16:00-17:00 | 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής

17:00-18:00 | 19ο Γυμνάσιο Αθηνών (Κάτω Πατήσια)

18:00-19:00 | Διάλειμμα

19:00-20:00 | 4ο Λύκειο Πετρούπολης

20:00-21:00 | Λύκειο Βάρης

21:00-22:00 | 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω

22:00-23:00 | 9ο Λύκειο Αθηνών (Θησείο)

 

Κυριακή 15 Απριλίου

12:00-13:00 | 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού

13:00-14:00 | Λύκειο Βάρης

 

14:00-15:00 | 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

15:00-16:00 | 4ο Λύκειο Πετρούπολης

16:00-17:00 | 19ο Γυμνάσιο Αθηνών (Κάτω Πατήσια)

17:00-18:00 | Διάλειμμα

18:00-19:00 | 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής

19:00-20:00 | 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω

20:00-21:00 | 9ο Λύκειο Αθηνών (Θησείο)

21:00-22:00 | 3ο Λύκειο Νέας Ιωνίας

 

Διαβάστε περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ

Συντονισμός & Καλλιτεχνική επίβλεψη: Μυρτώ Λάβδα

Οργάνωση: Ελεάννα Σεμιτέλου, Λεωνίδας Παναγόπουλος

Επιμέλεια σκηνικών: Βασίλης Γεροδήμος

Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασόπουλος

Συνεργάτες του Φεστιβάλ: Άρης Λάσκος & Αναστασία Γιαννάκη, Κάτια Γκουλιώνη & Άγγελος Φραντζής, Ομάδα Ντουθ (Βάσια Ατταριάν & Μυρτώ Μακρίδη), Αννέτα Στεφανοπούλου και Χριστίνα Στουραΐτη, 4Frontal (Θανάσης Ζερίτης & Αριστέα Σταφυλαράκη), Cheek-Bones (Στέφανος Αχιλλέως & Αγγέλικα Σταυροπούλου), Βίκυ Γεωργιάδου & Φοίβος Συμεωνίδης, Ρηνιώ Κυριαζή & Γιούλη Καρναχωρίτη, Θανάσης Δόβρης & Μαρία Παρασύρη 


 Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα 11745

Εισιτήρια: 210 900 5 800

Διοίκηση: 213 017 8000

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

12/4/2018

Χαρίζονται βιβλία της Νομικής Αθηνών σε γραφή Braille

 

Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μέχρι τις 25 Απριλίου με την κυρία Γραμματίκα Ζωή στο 210 9415222 για να ενημερωθούν σχετικά με τους διαθέσιμους τίτλους και τον τρόπο παραλαβής

 

2/4/2018

Πρόσκληση στην παρουσίαση «Εισαγωγή στις θεραπευτικές προσεγγίσεις Τεχνητής Όρασης» και συμμετοχής στις ομαδικές συζητήσεις

Δευτέρα 16 Απριλίου, 17.00

 

ΟΜΙΛΗΤΗΣ

JohnSPezarisPh.D.

Επίκουρος Καθηγητής

Ιατρική Σχολή Χάρβαρντ, ΗΠΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Δρ Pezaris θα περιγράψει τις τελευταίες εξελίξεις στον ερευνητικό χώρο των συσκευών που παρέχουν αποκατάσταση της όρασης για τυφλούς. Θα κάνει ανασκόπηση σχετικά με την έρευνα και την ανάπτυξη των εμφυτευμάτων αμφιβληστροειδούς που τοποθετούνται απευθείας στο μάτι, τα θαλαμικά εμφυτεύματα που τοποθετούνται κατά μήκος της οπτικής οδού και τα φλοιώδη εμφυτεύματα που τοποθετούνται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου. Κάθε προσέγγιση έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ενώ υπάρχουν δύο συσκευές που έχουν εγκριθεί για εμφύτευση, δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμη συσκευή για τα θαλαμικά ή τα φλοιώδη εμφυτεύματα. Παρά την βραδύτερη ανάπτυξη, τα θαλαμικά και τα φλοιώδη εμφυτεύματα μπορεί να παρέχουν καλύτερη όραση. Καμία από αυτές τις συσκευές δεν θα αποκαταστήσει πλήρως την όραση, αλλά, θα παρέχει μια πολύ απλή εμπειρία. Αυτή η παρουσίαση αποτελεί μέρος της έρευνας του Δρ Pezaris για την ανάπτυξη ενός θαλαμικού εμφυτεύματος και τα ενδιαφερόμενα μέλη του κοινού μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδες συζήτησης που θα διοργανωθούν μετά την παρουσίασή. Εάν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε να διαμορφώσετε το μέλλον των προσεγγίσεων αποκατάστασης της όρασης, καλωσορίζουμε την συμβολή.

 Μερικές λεπτομέρειες για τις ομαδικές συζητήσεις: Τα πειράματα για συσκευές  αποκατάστασης της όρασης περιορίζονται από μικρό αριθμό συμμετεχόντων και υψηλό κίνδυνο. Οι στάσεις για την εμφύτευση και την κλινική δοκιμή μαζί τις ελπίδες, τους φόβους, τους κινδύνους και τα οφέλη από τη συμμετοχή  είναι πολύ σημαντικές. Πληροφορίες απευθείας από τυφλά άτομα μέσω των ομάδων εστίασης θα διαμορφώσει το μέλλον των οπτικών προθέσεων βοηθώντας τους ερευνητές να κατανοήσουν τις ανάγκες των πιθανών ασθενών. Οι ομάδες εστίασης για αυτή τη μελέτη θα λάβουν χώρα στοΦάρο Τυφλών της Ελλάδας για να συζητηθούν η προθυμία και τα κίνητρα των τυφλών ατόμων σχετικά με τα τις δοκιμές των πειραματικών αυτών συσκευών που παρέχουν αποκατάσταση της όρασης, μέσω συζητήσεων και σύντομων ερωτηματολογίων. Αυτό το έργο θα βοηθήσει τόσο στην κατανόηση των σκέψεων των ατόμων με προβλήματα όρασης όσο και στη διαμόρφωση της επιλογής ιδανικών υποψηφίων για μελλοντικές δοκιμές. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες δοκιμές εμφύτευσης και η συμμετοχή (ή μη)  σε μια ομάδα εστίασης δεν θα έχει καμία επίδραση στην επιλογή ενός ατόμου για μελλοντικά πειράματα. 

O υποψήφιος / η υποψήφια για τις ομάδες εστίασης θα πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

1. Να είναι 18-70 ετών.

2. Να έχει διαγνωσμένο πρόβλημα όρασης, το οποίο έχει συμβεί από την ηλικία των 16 ετών και μετά, με φυσιολογική πρότερη όραση.

3. Να μπορεί να συμμετέχει σε μια 3ωρη συζήτηση και στην απάντηση ατομικού ερωτηματολογίου.

Οι συμμετέχοντες θα αποζημιωθούν για την μετακίνηση και τον χρόνο τους. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6979091765.

 

BIO

Ο Δρ Pezaris έχει δύο πτυχία από το MIT στην Ηλεκτρολογία και την Πληροφορική και ένα Διδακτορικό Δίπλωμα από το Caltech στη Νευροεπιστήμη. Είναι επικεφαλής του εργαστηρίου οπτικής προσθετικής στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη και είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Πέρυσι, υπήρξε υπότροφός του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα, διδασκοντας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι γονείς του είναι και οι δύο από την Αθήνα και επιστρέφει συχνά στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην προώθηση συνεργασιών στη νευροεπιστήμη με Έλληνες ερευνητές.

 

2/4/2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ζητείται προμηθευτής για την προμήθεια των πρώτων υλών:

1.     Κουκλοσάρωθρο άραφτο με κοντάρι οξιάς 800gr

2.     Κουκλοσάρωθρο άραφτο χωρίς κοντάρι 700gr

3.     Κοντάρια μεταλικά 1,20mκαι 1,30m

4.     Κοντάρια ξύλινα οξιάς 1mκαι 1,20m

5.     Κοντάρια αλουμινίου

6.     Υλικά για σφουγγαρίστρες: νήμα ακριλικό, πανί vitexκαι κάλυκες για σφουγγαρίστρες

7.     Τρίχα petγια κατασκευή σκουπών και βουρτσών

8.     Βάσεις πλαστικές για σκούπες

9.     Χαρτοκιβώτια σε διάφορες διαστάσεις

10.  Βουρτσόξυλα  για βούρτσες υποδημάτων, ενδυμάτων και βαφής

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Πετριτζίκη στο 210-9415222.

 

26/3/2018

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας ενημερώνει ότι από την Μεγάλη Δευτέρα 2/4 έως και την Μεγάλη Τρίτη 3/4 θα λειτουργεί κανονικά. 

Την Μεγάλη Τετάρτη θα λειτουργήσει μέχρι τις 15:30 και την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι τις 12:00.

Από την Τρίτη του Πάσχα μέχρι και την Πέμπτη 12/4 το ωράριο λειτουργίας του φορέα θα είναι 7:30 – 15:30, με εξαίρεση τα απογευματινά μαθήματα braille, που θα πραγματοποιηθούν κανονικά. 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και οι Εργαζόμενοι του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος σας εύχονται καλό Πάσχα, Υγεία σε όλους και τις οικογένειες σας.

15/3/2018

Δωρεάν διάθεση βιβλίων σε γραφή Braille

 

Σας ενημερώνουμε για την δωρεάν διάθεση προς το κοινό εκκλησιαστικών βιβλίων και αγγλόφωνων περιοδικών θρησκευτικού περιεχομένου, σε γραφή Braille, τα οποία προέρχονται από δωρεές που έχουν γίνει στον φορέα μας. Αναλυτικά θα βρείτε όλους τους τίτλους βιβλίων και περιοδικών παρακάτω. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται στη Δανειστική Βιβλιοθήκη Braille, στην κα Γραμματίκα Ζωή.

Επισημαίνουμε ότι η διάθεση των βιβλίων θα γίνεται έως την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018.

 

Αγγλόφωνα Περιοδικά Braille θρησκευτικού περιεχομένου

 

 

Διάφορα τεύχη από το περιοδικό “Thestudent

 

1. Romans, November 2017

2. Romans, December 2017

3. 1 & 2 Peter, June 2017

4. The gospel in Galatians, September 2017

5. The gospel in Galatians, August 2017

6. The gospel in Galatians, July 2017

7. Stewardship, motives of the heart, February 2018

8. Stewardship, motives of the heart, January 2018

9. The Holy Spirit and Spirituality, February 2017

10. 1 & 2 Peter, April 2017

11. 1 & 2 Peter, May 2017

 

 

Τέσσερα τεύχη του περιοδικού Christian Record 

1. First Quarter 2017, Vol. 118

2. Fourth Quarter 2017, Vol. 118

3. First Quarter 2017, Vol. 118

4. Fourth Quarter 2018, Vol. 119

 

 

Τεύχη από το περιοδικό “The torch”

Δύο τεύχη του περιοδικούThe Track messenger magazine (the Lutheran Braille Evangelism Association)

Ένατεύχος vol. 65, April 2017, No 2

Δύοτεύχη vol. 65, February 2017, No 1

Ένατεύχοςτουπεριοδικού: “ThecatholicReview”, Vol106, first quarter 2017, No.1

 

 

Εκκλησιαστικά βιβλία Braille εκκλησιασιαστικού περιεχομένου

 1.      Μουσική συλλογή Χρυσαφίδη τομ. 17

2.      Μουσικό Τριώδιον

3.      Ακολουθία μεγάλου απόδειπνου

4.      Ακολουθία μικρού απόδειπνου

5.      Τριώδιον τομ. 2ος

6.      Τριώδιον τομ. 5ος

7.      Τριώδιον τομ. 1ος

8.      Μουσική συλλογή Χρυσαφίδη τομ. 6ος

 

 

13/3/2018

Η ΣΟΝΕ για τα παιδιά της Παιδοογκολογικής Μονάδας του ΑΧΕΠΑ

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ!

Φωτογραφικό Υλικό

 Video – LiveStreamingόλη η συναυλία

 Στιγμιότυπα Συναυλίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Φιλανθρωπική συναυλία της  Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος(ΣΟΝΕ) η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο ''Ιωάννης Βελλίδης''.

Κατάμεστο το συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" με 4.000 θεατές.
300 Νέοι Μουσικοί από όλη την Ελλάδα εν χορδαίς και οργάνοις έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επάνω στην σκηνή του Βελλιδείου υπό την Διεύθυνση του  Ευάγγελου Αραμπατζή.

Παρουσίαση: Χρήστος Φερεντίνος

Συμμετείχαν: ο Τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, ο Ιωάννης Λαζόπουλοςη Άσπα Μαυρίδου,ο Ασδρές Ραφαήλ, οι τραγουδιστές της ΣΟΝΕ: Έλενα Τιτίρλα Νικόλας Σαββίδης  και το συγκρότημα: Monimas

Συμμετείχαν επίσης και οι χορωδίες:

- Γυναικεία Χορωδία "Νηρηίδες" Δήμου Παλαιού Φαλήρου
(Μουσική Διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλικού)

- Γυναικεία Χορωδία ''Καλλιτεχνήματα'' Κερατσινίου
(Μουσική Διδασκαλία: Μαρία Μιχαλοπούλου)

Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Αργυρούπολης
(Μουσική Διδασκαλία:  Λώρα Πετροπούλου)

- Παιδική Χορωδία Αιγινίου "Canto Olympus
(Μουσική Διδασκαλία: Μιχάλης Καριοφυλλίδης

- ''Αγγέλων Φωνές'': Παιδική - Νεανική Χορωδία Ι. Μ. Σερρών & Νιγρίτης (Μουσική Διδασκαλία: Μαρία Κουβακλή)

- Παιδική - Νεανική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανασίου Χριστόπουλου Καστοριάς
(Μουσική Διδασκαλία: Δημήτρης Θεοδωράκης)

- Παιδική - Νεανική Χορωδία της ΣΟΝΕ (Μουσική Διδασκαλία: Ευάγγελος Αραμπατζής)

- Το συγκρότημα: Monimas

Παρευρέθησαν εκπρόσωποι από την Πολιτειακή, Πολιτική Θρησκευτική και Στρατιωτική Ηγεσία της Χώρας.

Μέγα Χορηγοί ΕπικοινωνίαςΕΡΤ / ΕΡΤ PLAY live  / ΕΡΤ3 102fm ΕΡΤ3 / 9,58fm ΕΡΤ3 / Κοσμοράδιο 95,1 / 

-Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Διοργάνωση: Λέσχη 
LIONSΘεσσαλονίκη - Μακεδονία

Παραγωγή:
  UnpluggedStudio

ΣυμφωνικήΟρχήστραΝέωνΕλλάδος - Youth Symphony Orchestra of Greece


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

 

9/3/2018

Ο ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

έχει την χαρά  να σας προσκαλέσει

 στην Πασχαλινή Εορταγορά που θα πραγματοποιηθεί

στις 28 και 29 Μαρτίου 2018, ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη από τις 10.00 πμ. έως τις 7.00 μμ. 

Φέτος η καθιερωμένη πασχαλινή μας εορταγορά θα φιλοξενηθεί

στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα μας στο ισόγειο, Αθηνάς 17, Καλλιθέα.

Ελάτε να διαλέξετε τα Πασχαλινά δώρα σας από το Εργαστήρι Κεραμικής, το Τμήμα Κομποδετικής και το Τμήμα Πλεκτού. Διακοσμητικά, Χειροποίητα Δώρα, λαμπάδες και εικαστικές δημιουργίες σας περιμένουν για να σας βάλουν στην ατμόσφαιρα των εορτών.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

 


 

Αθηνάς 17, Καλλιθέα ΤΚ 176 73

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Γραμματεία, στο τηλέφωνο: 210 9415222 και στην Υπεύθυνη Πολιτιστικών δράσεων, κα Ρουκουτάκη Γεωργία, στο 6945373081.

 

(Begin of language: English) e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , website: www.fte.org.gr

 

8/3/2018

Πρόσκληση ενδιαφέροντος στο
Πρόγραμμα Υποτροφιών «LighthouseVisions»
για μαθητές και μαθήτριες με προβλήματα όρασης

 Μετά από τέσσερα χρόνια πετυχημένης συνεργασίας του Ιδρύματος Ευγενίδου με τη Θεματική Κατασκήνωση Διαστήματος για μαθητές και μαθήτριες με προβλήματα όρασης «SCIVIS» (Space Camp for Interested Visually Impaired Students) και το Ίδρυμα Saint Louis Lighthouse for the Blind, το πρόγραμμα υποτροφιών «Lighthouse Visions» για μαθητές και μαθήτριες απ’ όλο τον κόσμο με προβλήματα όρασης συνεχίζεται. Όσοι και όσες κερδίσουν τις υποτροφίες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν από 29 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2018,  για μία εβδομάδα, στο Huntsville της Αλαμπάμα, όπου θα παρακολουθήσουν τα προγράμματα του Space Camp μαζί με παιδιά της ηλικίας τους από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και άλλες χώρες. Το πρόγραμμα εστιάζει στην ευκαιρία ανάπτυξης επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά με προβλήματα όρασης από όλον τον κόσμο και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και μαθήτριες με ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τις πτήσεις το διάστημα και τα STEM.

 

Η εκπαιδεύτρια κινητικότητας κ. Χαρούλα Κλινάκη, που συνόδεψε την ομάδα στο «SCIVIS 2015», έγραψε χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή μας στο Space Academy είχε πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά δίνοντάς τους τη δυνατότητα επικοινωνίας – επαφής – συνεργασίας  με άλλα παιδιά από άλλες χώρες και κουλτούρες με κοινό χαρακτηριστικό τους το πρόβλημα όρασης. Μα πάνω από όλα τους έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρωτόγνωρο, συναρπαστικό, άρτια σχεδιασμένο και προσβάσιμο».

 

Η επιλογή των παιδιών θα γίνει από την επιτροπή του προγράμματος υποτροφιών, δηλαδή τα στελέχη του προγράμματος SCIVIS και του Ιδρύματος Saint Louis Lighthouse for the Blind.

 

O υποψήφιος / η υποψήφια θα πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

1.      Να είναι 10-18 ετών και να είναι ακόμη μαθητής/τρια τον Σεπτέμβριο του 2018. Μπορεί δηλαδή τώρα να βρίσκεται το πολύ στη Β' Λυκείου. Απαιτείται επίσημο έγγραφο-βεβαίωση από το σχολείο μεταφρασμένο στα Αγγλικά.

2.      Να καταλαβαίνει, να μιλάει και να διαβάζει Αγγλικά (Braille, μεγεθυμένη γραμματοσειρά.)

3.      Να έχει διαγνωσμένο πρόβλημα όρασης. Απαιτείται επίσημη γραπτή διάγνωση από γιατρό στα αγγλικά.

4.      Να ενδιαφέρεται για τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τις πτήσεις, το διάστημα και τα STEM.

5.      Να γράψει 2 εκθέσεις: μία στην οποία να εξηγεί γιατί θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και μία για την καθημερινότητά του/της σε σχέση με το πρόβλημα όρασης που έχει.

 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την 1η Απριλίου 2018.

 

Οι υποτροφίες καλύπτουν τα εισιτήρια των μαθητών/τριών και τα δίδακτρα του προγράμματος (με διαμονή και διατροφή). Το Ίδρυμα Ευγενίδου, όπως και τα τρία προηγούμενα χρόνια, υποστηρίζει τους επιλεχθέντες μαθητές και μαθήτριες και τους συνοδούς-εκπαιδευτικούς, παρέχοντας  τα εισιτήρια των συνοδών-εκπαιδευτικών και τα έξοδα της ομάδας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το SCIVIS και τις υποτροφίες Lighthouse Visions μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.scivis.org/

 

Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ίδρυμα Ευγενίδου (κ. Εύη Γαρδίκη, τηλέφωνο 210 9469670, emailgardiki@eef.edu.gr).


 

Βίντεο από προηγούμενο space camp διαθέσιμο στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://www.youtube.com/watch?v=X_AaCnDvHRQ

 

 

 

7/3/2018

Επιστροφές 

Ένα Έργο σε Έξι Σκηνές

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 17.00-19.00
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολτισμού Κουμπάρη 1

Σκηνή Πέμπτη


Το Αντίθετο της Επιστροφής: Οι Αναχωρήσεις του Γκρέκο


Δύο έργα φτιαγμένα στον Χάνδακα του 16ου αιώνα και πραγματικές ή φανταστικές «Αναφορές στον Γκρέκο» συνθέτουν την 5η σκηνή του κύκλου «Επιστροφές». Όταν οι εκκλήσεις, οι προτροπές και οι προειδοποιήσεις για σύνεση φαντάζουν ως επιστροφές στο παρελθόν που έχουμε απορρίψει, όταν οι φίλοι και οι συγγενείς αδυνατούν να πείσουν, τότε ο μόνος δρόμος μπροστά είναι αυτός των αναχωρήσεων. Η πορεία από την Κρήτη στο Τολέδο είναι για τον Γκρέκο πορεία φυγής και ρήξης, το αποτύπωμα μιας μορφής ταυτισμένης με την ελπίδα της νέας αρχής, μια αληθινή ιστορία για το αντίθετο της επιστροφής.

 

Το 2017-18 το Βλέποντας με τις Αισθήσεις θα παρουσιάσει έξι αυτοτελή
αλλά και συνδεόμενα μεταξύ τους επεισόδια πάνω στο θέμα της Επιστροφής.

Επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα καλούνται να γνωρίσουν τις συλλογές του Μουσείου μέσα από σκηνοθετημένες αφηγήσεις που θυμίζουν προφορικό παραμύθι, προσευχή, ραδιοφωνική εκπομπή ή παιχνίδι.

Σύλληψη / Πολυαισθητικός σχεδιασμός: Φώτης Φλεβοτόμος

Ιστορίες: Μαρία Αγγελίδου

Εικαστική επιμέλεια: Δημήτρης Αμελαδιώτης

Κίνηση: Βασιλική Σπάχου

Προσκεκλημένοι αφηγητές:
Βασίλης Λιάκος
Όλια Ησαΐα
Γιώργος Δαρσακλής

Χορός: Βασιλική Σπάχου, Μαρίνα Πινιατώρου


Παραγωγή: Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσείου Μπενάκη

 

 

Είσοδος ελεύθερη - απαραίτητη η προεγγραφή 
Μουσείο Μπενάκη - Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Δευτέρα έως Πέμπτη 10.00-14.00 Τηλ. 210 3671067-9

 

 

2/3/2018

Παρουσίαση της προσβασιμότητας του λειτουργικού 
Android για κινητά

Με την ευκαιρία της ολιγοήμερης επίσκεψης του στην Αθήνα, ο εκλεκτός συνάδελφος ο Ρόδιος Δημήτρης Θαρενός, θα μας παρουσιάσει την 
Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 4.30 μ.μ. στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, το 
λειτουργικό Android, τις διαφορές μεταξύ των έξυπνων κινητών SamsungNokiaκαι άλλων ως προς την προσβασιμότητά τους, προσβάσιμες εφαρμογές  καθώς και το νέο Android 
One. Θα έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε πολλές απορίες και διάφορα 
προβλήματα που συναντάμε καθημερινά στη χρήση των κινητών τηλεφώνων μας 
με το λειτουργικό αυτό.

Προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους σε θέματα τεχνολογίας όπως προσέλθουν.

Στο τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση. 

 

27/02/2018

Ανακοίνωση ονομάτων των υποψήφιων μελών Δ.Σ.

και Εξελεγκτικής Επιτροπής  

 

 

 

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1          ΑΛΒΕΝΙΩΤΗ  ΑΦΡΟΔΙΤΗ

2          ΒΙΟΛΑΡΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ

3          ΔΟΥΜΑ  ΓΕΩΡΓΙΑ

4          ΖΑΚΚΑΣ  ΦΩΤΙΟΣ

5          ΚΑΤΣΑΡΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΑ

6          ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

7          ΚΟΥΤΑΚΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

8          ΛΑΠΠΟΥ  ΔΙΟΝΥΣΙΑ

9          ΛΕΚΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

10         ΜΠΑΜΠΑΝΑΡΑ  ΑΝΤΖΕΛΑ

11         ΜΠΑΣΙΑΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

12         ΠΑΛΗΑΛΕΞΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

13         ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

14         ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

15         ΠΟΛΕΜΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

16         ΡΟΥΚΟΥΤΑΚΗ ΛΟΥΖΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ

17         ΣΚΟΥΡΜΠΟΥΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

18         ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΥ  ΤΑΣΙΑ

19         ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ  ΜΑΡΙΑ

20         ΤΟΥΡΝΑΚΗ  ΑΡΤΕΜΙΣ

21         ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

22         ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ  ΕΛΕΝΗ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

1          ΚΑΜΠΟΛΗΣ   ΟΔΥΣΣΕΑΣ

2          ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΒΑ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ

3          ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

4          ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΟΓΛΟΥ  ΣΟΦΙΑ ΣΟΝΙΑ

  

13/02/2018

Συμμετοχή εκπροσώπων του ΦΤΕ ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ. Ν. Ευβοίας

 

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, εκπρόσωποι του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, θα παραστούν στοΚΕ.ΦΙ.ΑΠ. Ν. Ευβοίας στην Νέα Αρτάκη σε συνέχεια τιμητικής πρόσκλησης από Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών, προκειμένου να υλοποιήσουν ενημερωτική-επιμορφωτική δράση σχετικά με την αναπηρία της τυφλότητας, το έργο του Φορέα και του Μουσείου Αφής.

Η δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο εξωτερικών δράσεων ευαισθητοποίησης και αφύπνισης της μαθητιώσας, αλλά και ευρύτερης κοινότητας που με κάθε ευκαιρία αναπτύσσει ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος και αποδέκτες θα είναι μαθητές δημοτικού, καθώς και ενήλικα άτομα με αναπηρίες.  

Κατά την παρουσίαση το κοινό θα ενημερωθεί για την εν λόγω αναπηρία, τις αντικειμενικές δυσκολίες που αυτή συνεπάγεται, την σπουδαιότητα του λευκού μπαστουνιού και βασικές τεχνικές βλέποντα συνοδού, την γραφή Braille, καθώς και την αναγκαιότητα δημιουργίας ίσων ευκαιριών για πλήρη ένταξη των μη βλεπόντων στην κοινωνία, κάτι που υπηρετεί τόσα χρόνια ο Φάρος Τυφλών μέσω των υπηρεσιών και προγραμμάτων του και  φυσικά του Μουσείου Αφής.

 

 

11/02/2018

ΕΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα κατάρτισης του ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής για άτομα με προβλήματα όρασης στην Αθήνα στις παρακάτω ειδικότητες:

·       Τηλεφωνητών

·       Απομαγνητoφωνητών συνομιλιών – πρακτικών

·       Ξεναγών σε μουσεία και αρχαιολογικούς- πολιτιστικούς χώρους

καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, στο Κ.Ε.Α.Τ.: Ελ. Βενιζέλου 210, Καλλιθέα. τηλ.2109578090 καν Λάζου.

 

01/02/2018

Εκπαίδευση γυναικών με αναπηρία όρασης σε ένα νέο επάγγελμα

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΚΕΑΤ συνάντηση για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα Discovering Hands που στόχο έχει

την εκπαίδευση γυναικών με αναπηρία όρασης σε ένα νέο επάγγελμα, αυτό του ιατρικού απτικού εξεταστή (ψηλαφίστριας μαστού).

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί από τον Γερμανό γυναικολόγο FrankHoffman, και απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες με αναπηρία όρασης, οι οποίες εξαιτίας των ιδιαίτερα ανεπτυγμένων αισθητηριακών τους ικανοτήτων, μπορούν να ανιχνεύσουν τα πρώιμα σημάδια καρκίνου του μαστού.

Στη συνάντηση αυτή θα διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχουν ενδιαφερόμενες για τη λειτουργία στην Ελλάδα σχετικού σεμιναρίου εννεάμηνης διάρκειας, το οποίο θα πιστοποιείται από αντιπροσώπους του Γερμανού ιδρυτή της ειδικότητας αυτής.

Καλούνται όλες οι ενδιαφερόμενες με αναπηρία όρασης να παρευρεθούν στη συνάντηση προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επάγγελμα του ιατρικού απτικού εξεταστή.

Η συνάντηση συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος (Φ.T.Ε.).

 

28/01/2018

Μονοήμερη εκδρομή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος σας ανακοινώνει την διοργάνωση μονοήμερης εκδρομής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, στην Θήβα Βοιωτίας την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει ξενάγηση στην έκθεση του  Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι προσβάσιμη από επισκέπτες με προβλήματα όρασης και να καλύπτει τις επιθυμίες ενός πολυδιάστατου κοινού με διαφορετικές απαιτήσεις. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν απτικά και διαχρονικά στη μακραίωνη ιστορία της Βοιωτίας μέσα από χαρακτηριστικά ευρήματα, ψηφιακές εφαρμογές, εποπτικό υλικό, αναπαραστάσεις αλλά και τα ίδια τα μνημεία, όπως ο πύργος και τα αρχιτεκτονήματα στα θεμέλια του κτιρίου.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μεσημεριανό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Κ.Υ. του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

 Κόστος συμμετοχής ανα άτομο : 12 ευρώ (απαραίτητη η προπληρωμή του αντιτίμου έως τις 20/2 στην Κ.Υ. ΦΤΕ) .

Ώρα αναχώρησης : 9:00 π.μ.


 

23/01/2018

Τελετή παράδοσης ΣΚΥΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η τελετή παράδοσης του 9ου ΣΚΥΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥ «Ρέα», από το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος. Η παράδοση του, απετέλεσε ομολογουμένως ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, καθώς συνιστά ολοκλήρωση για άλλη μια φορά του σπουδαίου έργου του κέντρου, προς όφελος ακόμη ενός ατόμου με οπτική αναπηρία για μία καλύτερη καθημερινότητα, αυτόνομη και με ασφάλεια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή της Φιλοζωικής ταινίας Re-Action,  άγγιξε όλους τους παρευρισκόμενους, περνώντας βαθιά μηνύματα, αφενός ευαισθητοποίησης προς τα αδέσποτα ζώα και αφετέρου ωφελιμότητας και θετικής επενέργειας αυτών στον άνθρωπο. Τέτοιες πρωτοβουλίες καλλιτεχνικού-κοινωνικού περιεχομένου, αποτελούν άψογη ευκαιρία προαγωγής του πολιτισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας και αξίζουν συγχαρητηρίων.

Η όλη διοργάνωση ήταν άψογη και υπήρξε αθρόα προσέλευση, ενώ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, παρέστησαν η Αντιπρόεδρος Α, κα Ρουκουτάκη Γωγώ, η Γενική Γραμματέας,  κα Κατσαρού Δήμητρα και το μέλος, κα Μαλεζά Όλγα.

Συγχαίρουμε το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος για το μοναδικό κοινωνικό του έργο.

 

20/01/2018

Η Θεατρική Ομάδα του «ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στο  2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου Κρήτης

την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 21:30

 Θα παρουσιάσει 2 μονόπρακτα του Τένεσση Ουίλιαμς,

«Το πορτρέτο μιας Μαντόννας» και «Η Λαίδη Φθειροζόλ» & το «Αυγό» του Μπουρσελά

 στο κινηματοθέατρο Αστόριαπλατεία Ελευθερίας & Ιδομενέως
Ηράκλειο Κρήτης

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Φάρου Τυφλών της  Ελλάδος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2007 και αποτελείται αμιγώς από τυφλούς ενήλικες με αγάπη στην θεατρική τέχνη. Έχει στο ενεργητικό του αξιόλογες παραστάσεις, καθώς έχει ανεβάσει αποσπάσματα από κλασικά έργα όπως «Ο Φιλάργυρος» και «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου,  «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρτο ντε Φίλιππο, ο μονόλογος «Γύρισα σπίτι» του Ντάριο Φο, «Τρόμος  και Αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» Μπέρτολ Μπρέχτ και άλλα πολλά.

Η Θεατρική Ομάδα με πολύ κέφι και μεράκι, απέδειξε ότι έχει την δυναμική για ποιότητα και μόνον ανοδική μπορεί να είναι η πορεία της στα καλλιτεχνικά δρώμενα του χώρου αυτού!

Έχει δώσει παραστάσεις τόσο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος όσο και στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στον Βόλο κατόπιν πρόσκλησης από το Σωματείο Μάγνητες Τυφλοί, στον αύλειο χώρο της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών στην Πλάκα, ενώ φιλοδοξεί να παρουσιάσει το έργο της στο ευρύ κοινό αποδεχόμενη προσκλήσεις Πολιτιστικών και Δημοτικών φορέων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή κυρίως για τα μέλη της ομάδας μας, που ως ερασιτέχνες της θεατρικής  τέχνης προσεγγίζουν και βιώνουν μέσα από την διαφορετικότητά τους δημιουργικές εμπειρίες, που τις αποδίδουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Σας περιμένουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά την θεατρική ομάδα μπορείτε να επικοινωνείτε  με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών και μέλος της θεατρικής ομάδας κα Γεωργία Ρουκουτάκη στο 6945373081.

 

 

16/01/2018

Εθελοντική αιμοδοσία

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018 , σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία από τις 9:30π.μ. έως τις 12:30μ.μ. στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Κοινωνική Υπηρεσία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στο τηλέφωνο 210 9415222.

 10/01/2018

Εκδήλωση του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος για την παράδοση του 9ου Σκύλου Οδηγού, της ΡΕΑ

 Προβολή της πρώτης Μη εμπορικής ταινίας Re-Action
  Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

 στο θέατρο, στις 20:00

  Είσοδος ελεύθερη

 

Η πρώτη Μη εμπορική ταινία Re-Action, η οποία αγκαλιάστηκε από το κοινό με μεγάλο ενθουσιασμό, θα προβληθεί στο θέατρο του ΙΜΚ στο πλαίσιο της Εκδήλωσης του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος για την παράδοση του 9ου ΣΚΥΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥ του Κέντρου,  της αγαπημένης όλων των θεατών, της ΡΕΑ.

Η ΡΕΑ, συμπρωταγωνίστρια της σκυλίτσας ROXY στην ταινία, έχοντας τελειώσει

την εκπαίδευσή της στα χέρια της εκπαιδεύτριάς της, έφτασε η ώρα να παραδοθεί ως μία Σκύλος Οδηγός που θα προσφέρει τις γνώσεις της σε ένα άτομο με οπτική αναπηρία για μία καλύτερη καθημερινότητα, αυτόνομη και με ασφάλεια.

Η ταινία

Το σενάριο της φιλοζωικής ΜΗ εμπορικής ταινίας Re-Action υπογράφεται από τους Αλέξανδρο Κατσάρη  και Αρτέμη Σαμοθράκη. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Αρτέμης Σαμοθράκης.

Η ταινία διαπραγματεύεται την επιρροή που έχουν τα σκυλιά  στον άνθρωπο και τα συναισθήματα που προκαλούνται μέσα από την πολύτιμη σχέση που αναπτύσσεται.

Συμμετέχουν: Τάνια Τρύπη,Ντίνος Καρύδης. Συμπρωταγωνιστούν:Γιάννα Ζιάννη Θοδωρής Ανθόπουλος,  Γρηγορία Αυγερινοπούλου,  Τζένη Καζάκου  Δημήτρης Παπαδάκης  και σε ρόλο guest εμφανίζονται:  Άννα Αδριανού,  Τζόυς Ευείδη,  Άννα Κουρή ,Δημήτρης Μηλιόγλου , Γιώργος Μαυρίδης, και πάρα πολλοί άλλοι.

Η ταινία τελεί υπό την Αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων, του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ΠΦΠΟ, &  του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο»

Περίληψη ταινίας

Η Έλενα Βρανά, διάσημη ηθοποιός, ζει με τον καταθλιπτικό πάτερα της και το γιο της που είναι παιδί με ειδικές ανάγκες και αποφασίζει να υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι.

Άραγε, η σκυλίτσα αυτή θα ασκήσει ευεργετική δράση τόσο στην ίδια όσο και στον πατέρα της; Το ανάπηρο παιδί της θα αντιδράσει θετικά και ευεργετικά στη παρουσία του σκύλου;Πως ένας σκύλος οδηγός θα αλλάξει την ζωή ενός ατόμου με πρόβλημα όρασης;

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Διάρκεια ταινίας: 1.30 ώρα. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η παράδοση του Σκύλου Οδηγού ΡΕΑ στην Χειρίστριά της για να ξεκινήσουν την πολύτιμη συνεργασία τους.

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα έναρξης 20:00, ώρα προσέλευσης 19:30

Οι  κρατήσεις θέσεων θα γίνουν τηλεφωνικά στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τηλ 210 3418579

Α Επίσημο τρέιλερ ταινίας:

https://www.youtube.com/watch?v=qV4HOTKEXXw

PromovideoΙδρυμαΜιχάληςΚακογιάννης

https://www.youtube.com/watch?v=9BU_0wMfd0Q&feature=youtu.be

Πληροφορίες : Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» - Τηλ. 210-5200140 & 6932414189

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Τηλ. 210 3418579

ΕΛΛΗΝΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   ΚΑΙ   ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ   ΣΚΥΛΩΝ   ΟΔΗΓΩΝ   ΚΑΙΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΑΜΕΑ

«ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρεία  με Εταίρους :   Tο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), την  Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), την  Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (E.O.T.), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Π.Σ.Τ.), τον  Φάρο Τυφλών της Ελλάδος (Φ.Τ.Ε), την Πανελλήνια ΕνωσηΑμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α) και το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων (Ε.Κ.Ε.Σ)

ρανζέρου 31, 104 32 Αθήνα Τηλ.: 210 52 00140 – 6932414189,  www.greekguidedogs.com,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και

fb: Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος-GreekGuideDogs

 

Δελτία τύπου για το 2017

Δελτία τύπου για το έτος 2016

Δελτία τύπου για το έτος 2015