Κύριο περιεχόμενο

Γυμναστήριο

Το Γυμναστήριο του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, αποτελεί ένα ιδανικό, πλήρως εξοπλισμένο χώρο εκγύμνασης για μη βλέποντα άτομα όλων των ηλικιών, άνδρες και γυναίκες.

Επί καθημερινής βάσης γυμνάζονται στον χώρο δεκάδες άτομα, ενδυναμώνονται αθλητές μετέχοντες σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ παράλληλα εξυπηρετούνται στο πλαίσιο ειδικών προγραμμάτων ομάδες ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες.

Πρόκειται την ουσία για ένα χώρο όχι μόνο σωματικής, αλλά και κοινωνικής ενδυνάμωσης, ειδικά για τους νεοτυφλωθέντες και όχι μόνο, καθώς εκπαιδεύονται στον έλεγχο του σώματος και των κινήσεών τους και έχουν την ευκαιρία για έντονη κοινωνική αλληλεπίδραση. Στην λογική αυτή υπάγεται στο τμήμα αυτό και το Πρόγραμμα των Παραδοσιακών χορών, το οποίο τυχαίνει ολοένα και μεγαλύτερης απήχησης από τα μέλη του γυμναστηρίου και όχι μόνο, με σπουδαίες διοργανώσεις και συμμετοχές στο ενεργητικό του.

Μάλιστα το Γυμναστήριο συμμετέχει με τις δράσεις του στον άξονα «Αθλητισμός για όλους», στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανάπτυξης δεξιοτήτων και προώθησης στην απασχόληση για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης» που υλοποιεί ο Φορέας.