Κύριο περιεχόμενο

 

Ομιλούντα Βιβλία

 Με τον όρο ομιλούντα βιβλία εννοούμε τα ηχογραφημένα βιβλία, όπου η φωνή του αφηγητή - αναγνώστη έχει αποτυπωθεί ψηφιακά.

Απευθύνονται κυρίως σε άτομα με δυσκολία στην πρόσβαση των τυπωμένων βιβλίων, όπως τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Τα ομιλούντα βιβλία αποτελούν για τα άτομα με προβλήματα όρασης τον ευκολότερο τρόπο πρόσβασης στο περιεχόμενο των βιβλίων. Είναι εύκολα στη χρήση τους, δεν απαιτούν ειδικό εξοπλισμό, ή ηλεκτρονικό υπολογιστή, και μπορούν να καλύψουν μεγάλο φάσμα της εκδοτικής δραστηριότητας από πανεπιστημιακά συγγράμματα έως τεχνικά εγχειρίδια και παιδικά βιβλία.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Ομιλούντων Βιβλίων, περιλαμβάνει περισσότερους από 3000 τίτλους Βιβλίων, που διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή π.χ. σε CD, DVD, USB.

Δύο άρτια εξοπλισμένα στούντιο όπου ηχογραφούνται επιστημονικά συγγράμματα και ποικίλου ενδιαφέροντος βιβλία με έμφαση στην Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία. Επίσης εξυπηρετούνται καθημερινές ανάγκες των τυφλών σπουδαστών και των αναγνωστών σε σημειώσεις κλπ. Από το 2006 ξεκίνησε η ψηφιοποίηση της Δανειστικής Βιβλιοθήκης ομιλούντων βιβλίων και από το 2007 η ηχογράφηση βιβλίων σε CD. Με την πολύτιμη χορηγία, από το 2008  μέχρι σήμερα, της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, γίνεται μέρος της  ψηφιοποίησης των ομιλούντων βιβλίων. 

Σημαντικό.
Σας ενημερώνουμε ότι, ο δανεισμός σε cd και 
σε δικό σας υλικό (USBmpplayer κ.α.), θα γίνεται αυστηρά κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, και τις ώρες 10.00 π.μ. - 14.00 μ.μ. 

Παρακαλούμε να είστε συνεπείς ως προς τις μέρες και τις ώρες δανεισμού.
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, επικοινωνείτε  προηγουμένως τηλεφωνικά μαζί μας στο 2109415222..

Πως θα δανειστείτε:
Κατεβάστε τον κατάλογο με τα ομιλούντα βιβλία, επιλέξτε τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν και επικοινωνήστε με το τμήμα Ομιλούντων Βιβλίων στο 2109415222.  

Κατάλογος ψηφιακών βιβλίων από Α έως Γ.  Αρχείο σε μορφή .xls 

Κατάλογος ψηφιακών βιβλίων από Δ έως Ω.  Αρχείο σε μορφή .xls 

Κατάλογος ψηφιακών βιβλίων τελευταίες καταχωρήσεις.  Αρχείο σε μορφή .xls