Κύριο περιεχόμενο

 

 

Εκπαιδευτική Δράση του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στο 1ο  Γυμνάσιο Κερατσινίου

Την Τετάρτη 16 Mαϊου 2018, εκπρόσωποι του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος επισκέφθηκαν το 1ο  Γυμνάσιο Κερατσινίου, προκειμένου να παρουσιάσουν το έργο του Φορέα, αλλά και του Μουσείου Αφής στους μαθητών των τμημάτων της 1ης Τάξης του Γυμνασίου.

Η δράση αναπτύχθηκε κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης από την Διεύθυνση του Σχολείου στο πλαίσιο υλοποίησης Θεματικής Ενημερωτικής Εβδομάδας που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την ενότητα Δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας και πιο συγκεκριμένα για την οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών και για τη βιώσιμη κινητικότητα εμποδιζόμενων ατόμων, όπως είναι οι μη βλέποντες.

Έτσι, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα και οι υπηρεσίες του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, το έργο του Μοναδικού Μουσείου Αφής και γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με την τυφλότητα, για την ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών. Φυσικά υπήρξε ειδική αναφορά στην σπουδαιότητα του λευκού μπαστουνιού, τις τεχνικές του βλέποντα συνοδού και τις αντικειμενικές δυσκολίες αλλά και δυνατότητες των μη βλεπόντων κατά την αυτόνομη μετακίνηση.

 

Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο σύνολο των δράσεων που αναπτύσσει ο Φορέας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας.