Κύριο περιεχόμενο

 

Εισαγωγή στις θεραπευτικές προσεγγίσεις Τεχνητής Όρασης

 

Την Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, παρουσίαση με τίτλο: «Εισαγωγή στις θεραπευτικές προσεγγίσεις Τεχνητής Όρασης», από τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Harvard, John S. Pezaris και  την συνεργάτιδά του, κυρία Βασιλική Καραδήμα.

Την εκδήλωση, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεκάδες άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά και βλέποντα, ενώ από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου παρέστησαν ο Πρόεδρος, κος Εμμανουήλ Μπασιάς, η Αντιπρόεδρος, κα Γεωργία Ρουκουτάκη και τα Μέλη, κος Χρήστος Κορομηλάς, κος Χρήστος Λέκκας και κα Μαρία Τζεβελέκου.

Κατά την παρουσίαση έγινε συνοπτική αναφορά στις εξελίξεις στον χώρο των συσκευών που παρέχουν αποκατάσταση της όρασης, καθώς και στα μέχρι ώρας αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει ο κος Pezarisγια την ανάπτυξη ενός θαλαμικού εμφυτεύματος. Παράλληλα, ενημερώθηκε το κοινό για την επικείμενη διοργάνωση ομάδων συζήτησης, προς εξυπηρέτηση των σκοπών της έρευνας, οπότε, όσοι ενδιαφέρονταν για συμμετοχή, προέβησαν στην δήλωση σχετικής διαθεσιμότητας.

Οι εντυπώσεις από το σύνολο των παρισταμένων ήταν θετικές, με την κοινή παραδοχή της σπουδαιότητας ανάπτυξης ερευνητικών προσπαθειών, που έχουν ως στόχο την προαγωγή της επιστήμης και τεχνολογίας προς όφελος του ανθρώπου.