Κύριο περιεχόμενο

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από μια ομάδα 14 εξυπηρετούμενων του Φάρου Τυφλών Ελλάδος (άτομα με πρόβλημα όρασης και τους συνοδούς τους).

Η συγκεκριμένη δράση, έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία του να περιηγηθούν στη νέα έκθεση του μουσείου με τίτλο : «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια –Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών 17ος-19ος αιώνας».

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου και με τη βοήθεια υπεύθυνων ξεναγών, οι συμμετέχοντες ήρθαν σε απτική επαφή και γνώρισαν την ιστορία των έργων τέχνης και τα χαρακτηριστικά των αθηναϊκών μνημείων της Αρχαίας Αθήνας που διασώθηκαν έπειτα από αλλοιώσεις λόγω πολέμων και αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες των καταστροφών αυτών. Επιπλέον , μέσω της αφήγησης που πραγματοποιήθηκε αποκομίσθηκαν γνώσεις σχετικά με την ιστορία του κάθε γλυπτού και τις συνθήκες που οδήγησαν στην επιβίωσή τους ως σήμερα κι τον ρόλο της αρχαιολογικής υπηρεσίας στη προστασία και ανάδειξή τους.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με θερμές ευχαριστίες των συμμετεχόντων στους ξεναγούς για την άρτια οργάνωση της συνολικής δράσης και με θετικά συναισθήματα .