Κύριο περιεχόμενο

 

Επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων

Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ., μια ομάδα 12 ατόμων με πρόβλημα όρασης, εξυπηρετούμενοι του Φάρου Τυφλών Ελλάδας, με τους συνοδούς τους, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων . Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας του Φάρου Τυφλών Ελλάδας με την Ελληνική Εταιρία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Very Special Arts), με αφορμή το πρόγραμμα «Επισκέψεων-Ξεναγήσεων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους» για το φθινόπωρο 2014.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αίθουσες της Βουλής με ιδιαίτερο σταθμό την έκθεση που παρουσιάζει παραστατικά την ιστορική διαδρομή του κτηρίου καθώς και να παρακολουθήσουν τρεις ακουστικές ταινίες σε σχέση με ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας κατά τις περιόδους δικτατορίας και μεταπολίτευσης. Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα στην ομάδα να ξεναγηθεί στην αίθουσα ολομέλειας αυτής και να έρθει σε απτική επαφή με τα έδρανα καθώς και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από τους εκλεγμένους Έλληνες βουλευτές κατά την διάρκεια της βουλευτικής τους θητείας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τις θερμές ευχαριστίες όλων προς τους ξεναγούς της Βουλής που με τρόπο γλαφυρό κατάφεραν να ταξιδέψουν την ομάδα στην ιστορία του ελληνικού έθνους, από τα Παλαιά Ανάκτορα του Όθωνα και του Γεωργίου στο Κτήριο της Βουλής των Ελλήνων του σήμερα, ένα διαχρονικό σύμβολο που αποτελεί μέρος της συλλογικής μνήμης.