Κύριο περιεχόμενο

 

Χειροτεχνικά Αθήνας 2014


O Φάρος Τυφλών Ελλάδος συμμετείχε για δεύτερη φορά στην έκθεση «Χειροτέχνικα Αθήνας 2014» που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 31 Οκτωβρίου και 1-2 Νοεμβρίου. Η εν λόγω έκθεση διοργανώθηκε από το ftiaxto.gr, το πρώτο ελληνικό κοινωνικό δίκτυο αφιερωμένο στους χειροτέχνες. Πρόκειται για μια οργάνωση που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν και να αγοράσουν υλικά, εργαλεία, βιβλία και εξοπλισμό για τις δημιουργίες τους, να μάθουν για τα διαθέσιμα μαθήματα και σεμινάρια που διοργανώνονται στην πόλη, να συμμετέχουν σε workshops και να παρακολουθήσουν τις δωρεάν παρουσιάσεις που εμπλουτίζουν το πρόγραμμα, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις στον χώρο του χειροποίητου, να δουν νέες τεχνικές και ιδέες για κατασκευές από κοντά και να συναντηθούν και να ανταλλάξουν γνώση και εμπειρίες.
Οι επισκέπτες του τριημέρου ανάμεσα στην πληθώρα των δράσεων και προϊόντων είχαν την ευκαιρία να δουν επίσης την δυναμική παρουσία του Φάρου Τυφλών Ελλάδος μέσω των δημιουργημάτων από τα τμήματα πλεκτού, μακραμέ και κεραμικής δίνοντάς τους την δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τον Φορέα και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητές του.
Η δράση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, σε θετική και φιλική ατμόσφαιρα καθώς οι επισκέπτες δεν δίστασαν να προσεγγίσουν και να δείξουν το ενδιαφέρον τους για τον Φορέα καθώς και για τα εκθέματα που παρουσιάστηκαν από τα τμήματα αυτού.